2021-08-01 10:26

Miniştrii PSD, de trei ori mai bogaţi decât miniştrii PNL

 |  13:28
Miniştrii PSD, de trei ori mai bogaţi decât miniştrii PNL

În Guvernul Ponta, miniştrii PSD sunt de trei ori mai bogaţi decât cei liberali. Când vine vorba de bunuri imobiliare, mai precis terenuri, miniştrii au avut grijă să le cumpere pe unele dintre cele mai scumpe, în zone de lux şi de cele mai multe ori, intravilane. În total, miniştrii PSD au aproape 20 de hectare de terenuri, de trei ori mai mult decât liberalii, scrie realitatea.net.

Peste zece hectare - aceasta e suprafaţa totală a terenurilor pe care le deţine social-democratul Constantin Niţă. Ministrul responsabil de Energia ţării conduce în topul subordonaţilor lui Victor Ponta. Niţă a cumpărat terenuri în Braşov, Ghimbav, Brăila şi Buzău şi are, în total, o sută opt mii de metri pătraţi.

Al doilea în topul miniştrilor cu terenuri este alt social-democrat, ministrul Nicolae Bănicioiu. Şeful Tineretului şi Sportului e proprietar peste patru hectare din Vâlcea şi Scorniceşti. Nici ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu nu e mai prejos; liberala are puţin peste 3 hectare de pământ, în Buzău şi Brăila.

În total, miniştrii PSD sunt mult mai înstăriţi decât colegii lor liberali de la Palatul Victoria. Social-democraţii se pot lăuda cu teren în suprafaţă de 191.507 metri pătraţi, adică aproape 20 de hectare, în timp ce liberalii au ,,doar" 70 de hectare. Adică de aproape trei ori mai putin.

Există şi miniştri care nu au cumpărat niciun metru pătrat de pământ; e cazul social-democraţilor Dan Nica şi Dan Şova, dar şi al liberalilor Radu Stroe, Eugen Nicolăescu şi Mihai Voicu.

Cea mai mare parte a terenurilor se află în spaţiul intravilan, iar unele sunt plasate în zone scumpe, cum ar fi Corbeanca, Buşteni, Voluntari sau Roşia Montană. Miniştrii PNL se pot lăuda însă cu bani în conturi. Şeful Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a depus cea mai mare sumă într-un cont în lei, peste 350.000. În schimb, vicepremierul Gabriel Oprea a pus deoparte peste o sută patruzeci de mii de euro. Informaţiile apar în declaraţiile de avere ale miniştrilor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639883-05-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE