2024-04-19 22:44

Miniștrii lui Ciucă, fără emoții la audierile din Parlament. Cum s-au descurcat și ce REPLICI comice au dat

 |  13:04
Miniștrii lui Ciucă, fără emoții la audierile din Parlament. Cum s-au descurcat și ce REPLICI comice au dat

Fără întrebări dificile sau tendențioase așa cum eram obișnuiți, audierile din Parlament nu au adus nicio surpriză. Miniștrii lui Nicolae Ciucă au primit avize pozitive pe bandă rulantă.

La audieri nu au lipsit nici momente și replici de-a dreptul comice.

Adrian Chesnoiu, propus pentru Ministerul Agriculturii, s-a încurcat puțin când a vorbit despre „strategia europeană de la furcă... de la fermă la furculiță are o viziune care a născut foarte multe rumori”. De asemenea, Adrian Chesnoiu a mai spus la audieri că „totul crește din pământ, dar tot în pământ ne întoarcem”.

Adrian Câciu, propus la Finanțe, a dat asigurări: „Vineri seară veți avea rectificarea. Necesarul de finanțare pentru rectificare este de 5 miliarde de lei. Ministerul Muncii va primi bani pentru pensii, la Sănătate trebuie suplimentat.” „Eu nu m-am considerat niciodată Harap Alb. Sunt un om de echipă si la agricultură au fost rezultate nu pentru că a fost Câciu acolo, ci o echipă.”

Sorin Cîmpeanu a susținut în fața comisiei că România trebuie să adopte o nouă lege a educației. „Principala problemă implică echitatea: implică accesul la educație pentru comunitatea rromă și nu numai. Este nevoie de o nouă lege a educației naționale, de săptămâna viitoare”, a spus Cîmpeanu.

Ministrul propus la Justiție, Cătălin Predoiu a avut un discurs plin de metafore: "Ministrul Justiției trebuie să acționeze uneori cu delicatețea unui chirurg, alterori cu fermitatea unui combatant, de multe ori cu elocința unui avocat, de cele mai multe ori cu diplomația unui ambasador și nu în ultimul rând cu mult umor. Avem un ghem de probleme, dar s-a format și un adevărat nod al controverselor.

Dacă acest nod încă posibil de desfăcut va fi transformat în unul gordian, de nedesfăcut, nu voi evita să aplicăm soluția consacrată pentru orice nod gordian. Adică vom tăia cu sabia legiferării", a spus Cătălin Predoiu în timpul audierilor din comisie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-24



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE