2021-05-13 21:57

Mesajul președintelui Iohannis pentru ziua de 1 Mai

 |  14:20
Mesajul președintelui Iohannis pentru ziua de 1 Mai

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis românilor un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Muncii. Suntem o națiune de oameni harnici și ambițioși și vom reuși să construim împreună „România pe care ne-o dorim”, afirmă șeful statului.

„Munca şi sacrificiile femeilor şi bărbaţilor din întreaga lume sunt celebrate astăzi, de 1 Mai. Este important să nu uităm cât de dificilă a fost, de-a lungul istoriei, obţinerea unor drepturi care ni se par acum absolut fireşti: condiţii de lucru decente, răsplată corectă pentru efortul depus şi egalitate de gen”, a scris Iohannis sâmbătă, pe Facebook.

Şeful statului subliniază că „astăzi avem o şansă uriaşă de a construi împreună, în perioada post COVID-19, România pe care ne-o dorim”.

„Suntem o naţiune de oameni harnici, ambiţioşi şi hotărâţi să reuşească - acesta este spiritul în care vom relansa economia în beneficiul nostru, al tuturor!”, mai afirmă Klaus Iohannis.

Ziua internaţională a muncii, cunoscută şi sub denumirile de Ziua muncii sau Ziua internaţională a muncitorilor, este sărbătorită, anual, la data de 1 mai.

În România, ziua de 1 Mai a fost marcată, începând din 1890, prin organizarea de petreceri câmpeneşti. Primele demonstraţii muncitoreşti organizate la noi în ţară au avut loc în 1945, la Bucureşti, iar ultimele s-au desfăşurat în 1971. După 1990, această zi este sărbătorită prin organizarea de concerte, plimbări cu bicicleta, ieşiri la iarbă verde și diverse activităţi festive, potrivit Agerpres.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-01

In legatura cu acest articol...

Câți militari români au fost uciși și câți au fost răniți în cei 19 ani de misiuni în teatrele de operaţiuni din Afganistan

Promisiunea făcută de Florin Cîțu unor tineri nemulțumiți de restricțiile din Vama Veche

Condiții NOI de intrare în Bulgaria de la 1 mai
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE