2020-12-01 12:52

Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, cere mărirea pensiei minime, a alocațiilor și a salariilor din învățământ

 |  16:38
Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, cere mărirea pensiei minime, a alocațiilor și a salariilor din învățământ

Marius Budăi, fostul ministru al Muncii din timpul guvernării PSD, solicită Guvernului să mărească pensia minimă, alocațiile și salariile din învățământ.

"Este necesară şi se impune mărirea pensiei minime. (...) Este, de asemenea, necesară dublarea alocaţiei de stat pentru copii, potrivit legii şi deciziei CCR. Este necesară respectarea Legii 153/2017 care prevede creşteri ale salariilor în învăţământ începând cu 1 septembrie 2020", a spus Budăi, în conferinţa de presă desfăşurată la sediul PSD.

El a precizat că pensia minimă a rămas îngheţată, alocaţiile copiilor nu au fost dublate, deşi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, dădea asigurări, în primăvară, că acest lucru se va întâmpla de la data de 1 august.

"Acum, nu se mai măresc nici măcar de la 1 august, darămite de la începutul anului 2020, aşa cum prevede legea. Guvernul Orban nu are de gând să mărească nici valoarea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie, aşa cum prevede Legea 127. Deşi, acelaşi premier dezertor Cîţu ne asigura, la începutul anului, că banii necesari au fost prevăzuţi în buget. Pai, dacă au fost prevăzuţi, sunt sau nu sunt bani, domnule Cîţu? Când aţi minţit - atunci sau acum? Din punctul meu de vedere, şi atunci şi acum", a spus Budăi.

În ceea ce priveşte salariile din învăţământ, deputatul PSD a arătat că acestea nu se vor majora de la 1 septembrie 2020.

"Şi da, aveau bani, aveau bani dacă implementau măsuri clare, ferme şi la timp pentru sprijinirea mediului de afaceri românesc, astfel încât economia românească să nu aibă o cădere aşa de abruptă. Şi da, aveau bani, dacă nu îi aruncau spre firme cu capital integral străin, firme care sunt asiguratoare de credite comerciale. Au bani, pentru că fantasticul premier Cîţu s-a împrumutat cu uluitoarea viteză de 1.000 de euro pe secundă", a susţinut Budăi.

El a mai spus că, pe perioada pandemiei, a fost desfiinţată organizarea de concursuri de angajare la stat, "astfel încât liberalii să îşi poată angaja cei peste 12.000 de politruci". 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-08-16Parerea ta...

IPOCRIZIA DIN BUGETUL CASEI
17 Aug 2020

Industria romanească este inexistenta adică bubuie locurile in ruina si praf. Marius Budăi, fostul ministru al Muncii cunoscând realitatea nu face nimic altceva decât sa arunce cu praf in ochii bătrânilor.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE