2021-07-26 23:42

Marian Preda: Este nevoie de unificarea dreptei prin fuziune într-un mare partid

 |  15:43
Marian Preda: Este nevoie de unificarea dreptei prin fuziune într-un mare partid

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară consideră că numai un mare partid de dreapta ar putea să se opună Partidului Social-Democrat.

Marian Preda a declarat că o posibilă colaborare între Mişcarea Populară şi Forţa Civică ar fi o primă etapă în direcţia unificării dreptei într-un mare partid de dreapta.

„Nu te poţi opune unui PSD mamut şi cu un electorat captiv de aproximativ 15% din întregul electorat şi vreo 25% dintre cei care merg la vot, cu trei-patru partide de dreapta mai mici sau mai mari”, a spus Marian Preda.

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară consideră că România trebuie să aibă două partide puternice, unul de stânga şi unul de dreapta, care să se lupte în alegeri pentru a forma singure guvernul. Preda a explicat că alianţele nu funcţionează şi aduc cu sine mult prea multă instabilitate.

Sociologul este de părere că unificarea dreptei trebuie să se facă pe baza principiilor unui nou partid: democraţie internă; alegerea candidaţilor prin competiţie internă şi nu prin negociere; valori de dreapta, fără compromisuri.

Preda şi-a exprimat îndoiala că la alegerile pentru Parlamentul European s-ar putea face o listă comună a partidelor de dreapta.

„Ar fi bine dacă ar fi candidaţi comuni şi cu PDL, eu mă îndoiesc că se va întâmpla asta cu acest PDL”, a spus preşedintele FMP.

Marian Preda a adăugat că Mihai Răzvan Ungureanu ar putea fi candidatul Mişcării Populare la alegerile prezidenţiale, dar ar avea nevoie de toate votul membrilor partidului. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-10-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE