2021-06-20 04:48

Marcel Ciolacu, semnal de alarmă de Ziua Europei: ”Interesele partizane şi ORGOLIILE politice trebuie să înceteze”

 |  20:36
Marcel Ciolacu, semnal de alarmă de Ziua Europei: ”Interesele partizane şi ORGOLIILE politice trebuie să înceteze”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică, în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia Zilei Europei, că la 14 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, clasa politică din țara noastră nu a reușit să ajungă la un consens în privința proiectelor ”care să transforme cu adevărat România”.

"Clasa politică a îmbrăţişat festivismul în dauna acţiunii concrete. După mai bine de un sfert de secol de la un moment istoric de la Snagov, iată, România este astăzi într-o criză acută de idei şi proiecte naţionale. În 1995 toate forţele politice au înţeles că trebuie să îşi dea mâna pentru un pact care să ducă România în UE şi NATO. (...)  Astăzi, la 14 ani de la aderare, toată clasa politică nu e în stare să găsească consensul pentru o serie de proiecte care să transforme cu adevărat România. Interesele partizane şi orgoliile politice trebuie să înceteze. Ele sunt doar o frână în calea construirii economiei viitorului, a şaselor egale, a educaţiei şi prosperităţii pentru toţi cetăţenii. Vă cer astăzi să avem înţelepciunea să construim un nou Snagov pentru societatea românească. Avem această datorie atât pentru cei născuţi în comunism, cât şi pentru generaţiile tranziţiei sau a celor născute în România europeană”, a spus liderul social-democrat. 

Totodată, Ciolacu a susținut că, în ultimii ani, clasa politică românească ”nu a reușit să folosească Uniunea Europeană ca un mijloc de a îmbunătăţi viaţa românilor”. Astfel, președintele PSD a precizat că social-democrații își doresc introducerea unui salariu minim european.

"Realitatea este că milioane de români trăiesc în continuare la limita sărăciei. Peste 5 milioane de români au plecat din ţară. România o va duce mai bine când fiecare român o va duce mai bine. (...) Avem nevoie de locuri de muncă decente şi salarii echitabile pentru că aceasta este principala problemă a României. De aceea, noi din PSD vom face tot ce e posibil ca salariul minim european va deveni o realitate. (...) Trebuie să reducem sărăcia, să creştem nivelul de trai cât mai aproape de nivelul european. PNRR este atât de important şi nu trebuie să îl ratăm. Politicienii de dreapta trebuie să înţeleagă că este şansa istorică a României de a trece la nivelul următor. Nu avem dreptul să ratăm această oportunitate, aşa cum am ratat intrarea în Schengen sau cum s-a renunţat la orice orizont de timp pentru adoptarea monedei unice. Trebuie să ne gândim serios la impozitarea echitabilă a capitalului”, a mai spus Marcel Ciolacu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-09

In legatura cu acest articol...

Orban le ia APĂRAREA lui Costel Alexe și Mihai Chirica

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății: Nu este posibil ca în acest ritm să ajungem la 5 milioane de vaccinați până în luna iunie

Alexandru Rafila, despre vaccinarea minorilor: Părinţii trebuie să ştie că eficacitatea vaccinului este chiar mai mare decât în cazul adulţilor

Dezastru: Numai 5 candidați din 33 au promovat concursul pentru șefia caselor de asigurări de sănătate
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE