2024-04-18 13:19

Marcel Ciolacu publică un document ACUZATOR pentru Guvernul Cîțu: ”Ce nenorociri vor să facă!”

 |  16:37
Marcel Ciolacu publică un document ACUZATOR pentru Guvernul Cîțu: ”Ce nenorociri vor să facă!”

Președintele PSD Marcel Ciolacu acuză Guvernul Cîțu că s-ar fi angajat în fața Comisiei Europene să nu mai majoreze pensiile, să desființeze pensionarea anticipată și să majoreze vârsta de pensionare, precum și vechimea în muncă necesară pensionării.

Liderul PSD a publicat, pe Facebook, un document cu antetul guvernului, în limba engleză, care prezintă detalii ale reformei sistemului de pensii din România. Potrivit documentului, Guvernul se angajează să adopte o nouă legislație a pensiilor până la finalul anului 2021.

În document sunt menționate detalii ale reformei, printre care menținerea cheltuielilor cu pensiile la un nivel similar pe termen scurt și mediu, echitate pentru cei cu pensia minimă prin creșterea acesteia, stimulente fiscale pentru a extinde perioada petrecută în câmpul muncii peste vârsta de pensionare, eliminarea pensiilor speciale în limitele constituționale, o nouă formulă pentru indexarea pensiilor, eliminarea posibilităților pentru pensionarea anticipată, corelarea vârstei de pensionare cu creșterea speranței de viață.

„Deși nimeni nu le-a cerut-o, Guvernul Cîțu a transmis la Bruxelles că intenționează să nu mai aplice legea care prevede mărirea pensiilor, că va desființa pensia anticipată, că va mări vârsta de pensionare, dar și vechimea în muncă necesară pensionării”, scrie Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Acesta susține că „PSD se opune categoric acestor intenți” prin „toate mijloacele legale”.

„Acum înțelege toată lumea de ce insistăm să vină în Parlament să își asume clar în fața românilor ce nenorociri au de gând să facă cu adevărat sub masca PNRR”, mai scrie Ciolacu.

Guvernul s-a angajat în fața Comisiei Europene la o serie de reforme, în discuțiile despre aprobarea Planului Național de Redresare și Reziliență, printre care inclusiv o reformă majoră a sistemului de pensii.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-21

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Sondaj propus bucureștenilor de către Nicușor Dan: “Ar trebui să mă tund sau nu”

Emil Boc se implică în alegerile interne din PNL: Nu e un secret că sunt un susținător al lui Florin Cîțu. Dacă va candida, îl voi susține




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE