2024-04-23 12:46

Marcel Ciolacu nu crede în SUSPENDAREA președintelui Iohannis: ”Hotărăște singur cum vrea să iasă din istorie”

 |  22:41
Marcel Ciolacu nu crede în SUSPENDAREA președintelui Iohannis: ”Hotărăște singur cum vrea să iasă din istorie”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți, la TVR 1, că „nu există nicio șansă” pentru inițierea procedurii de suspendare din funcție a președintelui Klaus Iohannis pentru că este „o temă falsă”, demersul nu este „oportun” și el nu va fi de acord ca parlamentarii PSD să semneze pentru acest lucru.

„Asteptam ca AUR sa se defineasca ca formatiune politica, se sa acomodeze, sunt parlamentari noi. Dorim sa vedem foarte exact traseul pe care doresc sa-l parcurga cei de la AUR. Ca sa ai si un demers (de suspendare a sefului statului) care sa mearga pana la capat iti trebuie si majoritate, iar PSD si AUR nu au majoritate, asta din punct de vedere tehnic. Ca si oportunitate, imi asum ce spun, nu cred ca in acest moment este oportuna declansarea unui proces de suspendare a dlui presedinte Klaus Iohannis. (Din motive de) pandemie, criza, context international si de o perioada mult prea mica care a trecut de la alegeri. A depasit o linie rosie, stie si el ca a facut acest lucru, dar fiecare politician hotaraste singur cum vrea sa iasa din istorie. Mi se pare mai oportuna schimbarea Guvernului decat suspendarea Presedintelui. Cred ca este o tema falsa. Nu există nicio șansă de inițiere (a proceduri de suspendare a sefului statului), din punctul meu de vedere” a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă parlamentarii PSD ar semna totuși pentru declanșarea procedurii de suspendare a șefului statului, în cazul în care parlamentarii AUR le-ar cere sprijinul, liderul social-democrat Marcel Ciolacu a răspuns negativ: 'Nu, categoric nu'.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-16

In legatura cu acest articol...

Kelemen Hunor, despre eliminarea pensiilor speciale: ”Un concurs de FRUMUSEȚE care durează de 10 ani”

Ce a discutat președintele Klaus Iohannis cu Patriarhul Daniel

SCHIMBARE de ultimă oră în Guvern. O nouă numire în executiv




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE