2024-04-18 20:06

Marcel Ciolacu, înainte de moțiune: ”Să vedem dacă pe cei de la USR-PLUS îi vor ține genunchii”

 |  22:31
Marcel Ciolacu, înainte de moțiune: ”Să vedem dacă pe cei de la USR-PLUS îi vor ține genunchii”

Marcel Ciolacu a susţinut încă o dată că mandatul PSD este de a obţine organizarea de alegeri anticipate şi a prezentat planul de măsuri imediate pe care social-democraţii îl propun pentru un viitor guvern interimar de specialişti, care să asigure conducerea României până la organizarea scrutinului.

Astazi colegii mei au cerut sa se voteze transparent, cu bilele la vedere. Am auzit ca si George Simion a spus ca va vota la vedere, avem ceva intrebari sa vedem daca pe cei de la USR-PLUS ii vor tine genunchii. Nu exclud nimic, dar cred ca s-ar face de ras daca s-ar razgandi.

Coalitia perdantilor s-a certat pe functii si pe bani. Ati vazut vreun principiu? Noi avem o criza sanitara care s-a agravat din incompetenta actualei guvernari. Ei nu au facut niciun fel de preventie si am ajuns ca romanii sa devina torte. Sunt 14 cazuri de spitale care au luat foc. Normal ca aceasta pandemie a generat si o criza economica, tot pentru ca guvernul este incompetent. Ati vazut vreo viziune a acestei coalitii?

Beleaua este ca am intrat si intr-o criza sociala. Capitalul romanesc nu a fost ajutat deloc, este neperformant cu aceste scumpiri. Toate acestea au venit si cu aceasta criza politica fara niciun fundament. Eu nu am crezut ca o sa vad asa ceva in politica romaneasca. Toate, adunte, au dus la o neincredere a cetatenilor in statul roman.

Klaus Iohannis trebuie sa inteleaga ca avem o problema imensa, chiar de suveranitate, de tot. Acest guvern trebuie sa cada maine. Unii se fac ca nu au fost la guvernare, Orban aproape ne spune ca el nu are nicio treaba. Barna nu are nicio treaba. Problema e sa-si revina cu minciunile si smecheria asta politica. Statul roman e la un pas de disolutie, nimeni nu mai are incredere in autoritatile statului. Trebuie intors la popor.

Nu avem ce propunere de premier sa avem. Nu mai poti sa reinventezi. Democratia acestei tari este sub semnul intrebarii din cauza unei decizii de incalcare a spiritului Constitutiei a lui Iohannis. Trebuia sa puna premier de la PSD cand romanii au dat in alegeri acest mandat. Mie nu mi-a dat Iohannis mandatul.

Am fost si am cerut un guvern demn si eficient. Nu vreau Ciolacu premier, domnul Rafila este mai potrivit. Ni s-a spus ca nu, ca a castigat dreapta. Nu fugim de guvernare, ci consideram ca nu mai poti prin cum arata acum Parlamentul, nu mai reprezinta dorinta romanilor. Cu cine sa fac Guvern, cu Citu, cu Turcan?

Guvernarile trebuie sa vina pe baza unui proiect politic. Avem echipa, facem legi, noi ne pregatim, dar Parlamentul este un schelet mort. Facem un guvern de specialisti care sa conduca pana la alegeri anticipate.

E o poveste cu PNRR ca ne salveaza. Numai capitalul romanesc si romanii prin vointa lor ne pot salva, nu ne salveaza nimeni din afara. A inceput exodul din Romania din nou. E o incoerenta totala, nu testezi, nu nimic. Vrea sa opreasca maine votul, ca cica intra doar cei vaccinati. Pai unde mai e democratia?

Ca-i convine domnului Iohannis sau nu, cel mai stabil si mai serios din Romania este PSD. Trebuie gasite solutii mature pentru criza in care ne aflam.

Nu am semnale ca ar fi fost cautati colegi de-ai mei de catre PNL. Eu cand am primit votul pentru a fi presedinte PSD am spus ca nu voi face acest lucru. Citu guverneaza ca prin 92, a adus ciocli la conducerea spitalelor, ce spunea in campanie cu depolitizarea au fost povesti. S-au batut pe ciolan si nu au facut nimic.

Facem un calendar asumat de toate fortele politice si de Iohannis. Am vazut ce specialisti au PN si USR. Dar avem oameni in BNR, de exemplu.”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE