2024-04-20 15:44

Marcel Ciolacu dă semnalul: ”Pensiile speciale ar trebuie IMPOZITATE”

 |  23:01
Marcel Ciolacu dă semnalul: ”Pensiile speciale ar trebuie IMPOZITATE”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că pensiile speciale care depășesc un anumit plafon vor fi impozitate „în funcție de mărime”. Acesta a mai precizat că vor analiza dacă e necesară și impozitarea „salariilor exagerate”.

Liderul PSD a susținut că „s-a exagerat legislativ” și că „nu poți să ceri o legislație să câștigi mai mult decât câștigai când erai în activitate”. Pe de altă parte, el a acuzat că unii exploatează politic problema pensiilor speciale: „s-a ajuns la această emoție și la această discuție nu numai din interese politice, că această discuție aduce procente cu Robin Hoozi indiferent de partid”.

Ciolacu a mai afirmat că pensiile speciale ar trebui impozitate, dar legea nu se va aplica retroactiv, deoarece ar pica la Curtea Constituțională: „Pensiile care depășesc un anumit plafon, acelea vor avea în funcție de mărime o anumită impozitare”.

Acesta a mai spus că „vor vedea” dacă impozitarea „ar trebui să se extindă la anumite salarii exagerate” și că, în opinia sa, niciun bugetar nu ar trebui să câștige mai mult decât președintele României.

Președintele PSD a repetat apoi că pensiile militare nu sunt pensii speciale, ci ocupaționale.

„M-am uitat pe media pensiilor militare și nu e una care să sară de bunul simț. Pensiile militare sunt pensii ocupaționale, nu speciale. Aceeași abordare o au majoritatea statelor din NATO și 22 de țări din UE”, a mai spus Marcel Ciolacu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-08



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE