2024-04-16 22:36

Marcel Ciolacu continuă seria promisiunilor legate de PENSII: ”Eu am socotelile mele...”

 |  22:09
Marcel Ciolacu continuă seria promisiunilor legate de PENSII: ”Eu am socotelile mele...”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu promite un pachet social și economic legat de creșterea pensiilor și a salariului minim. Decizia va fi luată după consultarea celorlalți membri ai Coaliției.

„Pana acum m-am bazat foarte mult pe ministrii de Finante si al Muncii. Azi am vazut ca si domnul premier a spus ca i se pare normal ca anumite categorii sa primeasca si unele one of-uri. Am ajuns la concluzia ca se face o anvelopa de 15%. Vom veni cu un pachet social si unul economic, foarte clare. Si nu doar pe pensii, ci si marire salariului minim la 3.000 de lei. Dorim chiar sa plece toata lumea din Romania? E cazul sa invatam din greselile trecute. In Germania s-a marit salariul minim de la 2.500 la 3.000 de euro.

Primul lucru a fost sa inchidem energia. Am inchis rectificarea. Pe urma, in acest moment, construim bugetul. Am ajuns la anvelopa de 15%. De aici, o suma pe care o s-o convenim in coalitie va merge pe marirea punctului de pensie si o suma care va veni one of pentru cei cu venituri mici. Asta pentru a echilibra aceste decalaje, pana vine legea pensiilor.

In momentul asta eu am socotelile mele, astept sa le vad si pe ale domnilor Ciuca si Hunor, iar apoi discutam si stabilim aceste praguri.

Dupa declaratia premierului, este clar ca gandim la fel despre distributia acestor 15 miliarde. Nu este deocamdata luata o decizie finala. Noul buget va trece pana pe 17 decembrie. Trebuie sa fim predictibili, sustenabili si precauti” a declarat Marcel Ciolacu la RomaniaTV.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE