2024-04-19 08:44

Marcel Ciolacu avertizează Guvernul: ”România nu mai are SCĂPARE. Oamenii vor ieși în stradă!”

 |  22:29
Marcel Ciolacu avertizează Guvernul: ”România nu mai are SCĂPARE. Oamenii vor ieși în stradă!”

Marcel Ciolacu desfiinţează coaliţia de guvernare şi susţine că datoria externă a României va creşte exponenţial prin accesarea banilor din PNRR.

„E vorba despre ce facem cu împrumuturile. Până în acest moment, am împrumutat într-un an şi jumătate, această guvernare grămadă cu toţi pierzătorii, 50 de miliarde de euro. Dacă vor mai împrumutat încă 15 miliarde cu PNRR, datoria externă ţării va depăşi nivelul de 55% până în luna septembrie. Noi împrumutăm 2.500 de euro pe secundă.

Totul se îngheaţă atât salarii la privat, cât la nivel public. Este legea 69 e explicită din 2010. România nu mai are scăpare în acest moment. Trăim într-o guvernare de austeritate şi a scumpirilor. Ştim cu toţii că preţul energiei electrice s-a majorat în acest cu până la 13%. S-a ajuns la 6 lei la carburanţi. Acest lucru va duce la o creştere în lanţ a produselor alimentare”, a declarat Marcel Ciolacu, la România TV.

Preşedintele PSD cere Guvernului să explice ce a făcut cu cele 50 de miliarde de euro, bani pe care i-a împrumutat.

„Aţi văzut vreun spital? Vreun lot de autostradă nou, sistem de irigaţii din aceşti 50 de miliarde? Nu poţi să împrumuţi numai pe consum. În acest moment, ei au deficit de cont curent şi împrumută aceşti bani numai ca să-şi acopere neputinţa de colectare de la bugetul de stat. O economie nu funcţionează numai ca să împrumuţi ca să acoperi cheltuielile bugetare.

Au vorbit de reforme în PNRR. Sunt total criticate de comisarii europeni şi le întorc toate hârtiile în cap. Unde vor să trimită această ţară? Noi nu avem nicio investiţie majoră în derulare de un an şi jumătate”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

De asemenea, liderul PSD susţine că Guvernul va îngheţa creşterile de pensii şi salarii.

„Aţi mai auzit-o pe doamna de la Ministerul Muncii să vorbească de pensii când ştie că au depăşit pragul de 50% şi conform legii sunt blocate toate cheltuielile bugetare?

Toate aceste minciuni o să li se întoarcă în cap. I-au minţit pe români! Toate acest lucruri se vor întoarce împotriva lor”, a adăugat Ciolacu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-07

In legatura cu acest articol...

Mugur Isărescu dezvăluie cum se descurcă Viorica Dăncilă la BNR

Director din Ministerul Transporturilor, REȚINUT pentru luare de mită

SCANDAL în PNL: Orban ar fi fost îmbrâncit. Ce acuză tabăra Cîțu




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE