2024-04-23 16:22

Ludovic Orban susține că Guvernul Cîțu a făcut înțelegeri pe sub masă cu PSD

 |  17:00
Ludovic Orban susține că Guvernul Cîțu a făcut înțelegeri pe sub masă cu PSD

Președintele PNL, Ludovic Orban, candidat pentru un nou mandat în fruntea partidului, le-a transmis liberalilor – în special echipei contracandiatului său – că niciun liberal cu capul pe umeri nu va aceepta o alianță cu PSD-ul, respectiv refacerea USL, sugerând că știe că s-au făcut alegeri „pe sub masă”, în sensul acesta.

Aclamat de susținătorii săi, Ludovic Orban  a ținut să-i reproșeze lui Emil Boc, că în discursul său de susținere a lui Cîțu, i-a folosit un citat incorect, scos din context:

„Încep prin a-l ruga pe domnul Boc – pe care-l respect – ca atunci când mă citează să mă citeze integral, nu pe jumătăți… Ceea ce am spus așa: fie, dacă eu sunt bun, și colegii mei sunt buni din Biroul Executiv, fie dacă eu sunt rău, atunci și ei sunt răi, dar eu vă garantez că toată echipa din Biroul Executiv a reușit să câștige alegerile și să ducă PNL la guvernare.”, a comentat Ludovic Orban.

Acesata a mai spus că are o problemă și cu afirmația lui Florin Cîțu, care i-a asigurat pe delegați că-i va consulta în toate deciziile sale.

„Dati-mi voie sa vă spun că mă indoiesc. Florin Cîțu mi-a dat afară tăți consilierii cabinetului care au slujit partidul fără să mă cosulte. Nu-mi aduc aminte ca Florin Cîțu să mă fi consultat nici când l-a demis pe ministrul Finanțelor, dl Nazare. Adică mi-a cerut părerea dar eu nu am fost de acord, cum să-l demiți dacă avea rezultate pozitive? Nu îmi aduc aminte să fi fost consultat nici înainte de deciziile lui Cîțu care au dus la această criză guvernamentală, nici eu ca președinte nu am fost consultat, nici Biroul Politic Național nu a fost convocat pentru consultare”, a spus Orban.

Acesta i-a întrebat pe liberali: „Am ajuns în acest punct important, fraților, ce facem cu guvernarea? Realitata este că suntem într-o ecuație aproape imposibilă”.

Orban le-a atras atenția colegilor săi că atâta timp cât niște parteneri s-au retras din coaliție, și au o singură condiție: să revină fără Cîțu, stă și se întreabă:  „cum îndeplinim această condiție?”.

Ludovic Orban a punctat că e de acord că guvernul PNL trebuie apărt de o moțiune, dar cu cine va putea continua guvernarea?

„Credeți că există vreun liberal cu capul pe umeri care să fie de acord cu refacerea USL? Dacă exista cineva să o spună deschis, pentru că negocieri pe sub masă s-au făcut”, le-a spus Orban liberalilor.

Acesta a adăugat că liberalii care își închipuie că guvernul poate rezista cu susținere PNL e un naiv.

„Eu vă spun în rezumat, prima variantă, pe care o susţin şi pe care o apăr cu toată puterea, este aceea de a rămâne principalul partid de guvernământ prin refacerea coaliţiei de guvernare, care este singura coaliţie onorabilă, singura coaliţie care are un program de guvernare care poate să ducă România în direcţia bună. Iar pentru acest lucru, după Congres, cum ne vom prezenta în faţa partenerilor noştri din Coaliţie, dacă va fi ales cel care a provocat criza, în loc să fie ales cel care are soluţia la criză, cel care este respectat, cel care are cu adevărat capacitatea să refacă majoritatea parlamentară, să genereze un guvern de patru ani pentru România, condus de un premier al Partidului Naţional Liberal?”, a afirmat Orban, la Congresul PNL.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-25



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE