2024-04-20 01:58

Ludovic Orban spune că GUVERNUL a pierdut lupta cu INFLAȚIA

 |  21:23
Ludovic Orban spune că GUVERNUL a pierdut lupta cu INFLAȚIA

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, afirmă că Guvernul a "pierdut lupta cu inflaţia", și se întreabă "dacă nu cumva Executivul a lăsat în mod intenţionat inflaţia să crească" pentru a obţine venituri mai mari la buget.

"Inflaţia pe anul 2022 anunţată de INS este de 16,4%. În realitate, creşterea de preţuri resimţită de oameni este mai mare. Cheltuielile unei familii au crescut cu cel puţin 25%. Pentru că cele mai mari creşteri de preţuri s-au înregistrat la produsele şi serviciile care fac parte din cheltuielile lunare ale unei gospodării. Cheltuielile cu energia electrică, gazul natural şi termia au crescut cu aproape 40%. Tarifele la serviciile de apă, canalizare, salubritate au fost majorate cu peste 21%. Mărfurile alimentare au crescut cu peste 22%. Preţul la carburanţi a crescut cu peste 35%. Pentru cei care au credite cu dobândă variabilă, ratele la credit au crescut cu peste 30%. Oricâte bilanţuri festiviste va prezenta în continuare Guvernul pentru anul 2022, realitatea tristă este că Guvernul a pierdut lupta cu inflaţia. Deşi, analizând măsurile guvernamentale, este perfect legitimă întrebarea dacă nu cumva Guvernul a lăsat în mod intenţionat inflaţia să crească pentru a obţine venituri mai mari la buget", a scris Ludovic Orban, vineri, pe Facebook.

"Guvernul, lăsând inflaţia să crească la un asemenea nivel, a provocat reducerea puterii de cumpărare a veniturilor şi a condamnat la înrăutăţirea condiţiilor de viaţă pe aproape toţi cetăţenii români. Nu doar pentru anul 2023, ci pe termen mediu, pentru că recuperarea puterii de cumpărare va fi foarte lentă, pentru că va fi încetinită de reducerea creşterii economice şi de perspectiva de menţinere a unei inflaţii cu două cifre şi pe anul 2023. Guvernul coaliţiei mamut a eşuat lamentabil la acest capitol, provocând cea mai mare scădere a nivelului de trai din ultimii 12 ani ", mai afirmă fostul premier.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE