2024-04-23 08:29

Ludovic Orban iese la ATAC împotriva premierului: ”Nu a avut nici acordul meu, nici al PNL”

 |  15:06
Ludovic Orban iese la ATAC împotriva premierului: ”Nu a avut nici acordul meu, nici al PNL”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a recționat după remanierea ministrului Finanțelor Florin Cîțu. Acesta a precizat că este mulțumit de activitatea miniștrilor PNL și că Florin Cîțu nu a avut acordul său sau al forurilor statutare.

„În conformitate cu evaluarea mea, ca președinte al PNL, dar și cu activitatea miniștrilor, eu ca președinte sunt mulțumit de activitatea miniștrilor PNL și îi susțin.

Ce m-a deranjat cel mai mult este faptul că a fost invocat acordul meu. Nu a avut nici acordul meu , nici al forurilor statutare ale PNL”, a spus Ludovic Orban.

Președintele PNL a descris în termeni pozitivi bilanțul lui Alexandru Nazare la conducerea Ministerului Finanțelor:

„De asemenea, știți foarte bine că la ședința coaliției, este adevărat că am fost prezent, împreună cu domnul președinte Barna, cu domnul președinte Hunor, cu ceilalți colegi din coaliție, dar domnul prim-ministru nu a fost prezent.

Nu a avut acordul meu și nici al forurilor statutare. Am capacitatea de a evalua activitatea miniștrilor noștri și în privința activității ministrului Finanțelor chiar avem motive de mândrie, nu de remaniere. Ratingurile de țară, menținerea sau îmbunătățirea lor., modul în care a gestionat situația bugetară, suntem cu un deficit bugetar mai mic cu 1,6% față de anul trecut și pe prognoză ne încadrăm pe un deficit de sub 7%. Din pucnt de vedere al încasîrilor bugetare, avem o creștere de 23% față de 2020 și de 18% față de 2019.

În ceeea ce privește veniturile fiscale există o creștere de 29%. Au fost depășite obiectivele de încasare la bugetuld e stat, în ceea ce privește digitalizarea s-au făcut pași serioși, sunt conectate la serverile ANAF 85.000 de case de marcat digitale”, a declarat Ludovic Orban.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-08

In legatura cu acest articol...

Guvernul a prelungit starea de alertă. Printre modificări se numără și eliminarea numărului maxim de persoane care pot sta la aceeași masă

Florin Cîțu confirmă: Cererea de revocare a ministrului Nazare a fost trimisă la Cotroceni. Nazare a refuzat să își dea demisia

Florin Cîțu ar urma să remanieze trei miniștri: Cine e pe lista neagră?

UPDATE: Președintele Iohannis a semnat revocarea ministrului Finanțelor, Alexandru NAZARE. Vezi cine ar putea fi numit în locul lui

Dacian Cioloș a RĂBUFNIT împotriva lui Orban și Kelemen Hunor: ”Nu accept lecții și țâfnoșenie demonstrativă!”




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE