2024-04-19 16:29

Ludovic Orban, declarație SURPRIZĂ: ”La ora actuală, conform statutului PNL, premierul sunt EU”

 |  23:21
Ludovic Orban, declarație SURPRIZĂ: ”La ora actuală, conform statutului PNL, premierul sunt EU”

Ludovic Orban susține că cea mai bună soluție pentru România ar fi refacerea de urgență a coaliției PNL-USR-UDMR, inițiativă blocată de echipa lui Florin Cîțu. În plus de asta, Orban spune că, potrivit statutului PNL, el este premierul României.

„Soluția a fost foarte simplă, refacerea coaliției de guvernare, cu un premier care să fie respectat. La ora actuală, premierul conform statutului PNL, premierul sunt eu. Pentru că premierul trebuie hotărât în Consiliul Național al PNL. Singurul consiliu național care a dat o decizie cu privire la candidatura premierului a fost Consiliul Național din 2019, din câte țin eu minte, când a fost desemnat și Iohannis la prezidențiale. De atunci nu a mai existat altă decizie”, a declarat Orban, la un post TV.

Referitor la votul din Congresul PNL, fostul președinte al Camerei Deputaților a precizat că liberalii din Congres au fost complici la prelungirea crizei politice, prin faptul că l-au votat pe Florin Cîțu președinte: „La Congres, oamenii au avut de ales între cel care a provocat criza și nu avea nicio șansă să refacă coaliția și să pună punct crizei și omul care putea să pună punct crizei și să refacă această coaliție, care din punctul meu de vedere, este singura care-ți poate genera o majoritate parlamentară care să-ți dea un guvern onorabil”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE