2024-04-17 01:31

LIVE TEXT și VIDEO: Moțiunea de cenzură a PICAT. Guvernul Cîțu rămâne în funcție

 |  13:56
LIVE TEXT și VIDEO: Moțiunea de cenzură a PICAT. Guvernul Cîțu rămâne în funcție

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu a picat în Parlament. Au fost 201 voturi pentru și unul împotrivă. Pentru ca moțiunea să fi fost adoptată și Guvernul Cîțu să fie demis, PSD avea nevoie de 234 de voturi. Moțiunea intitulată „România EȘUATĂ. Recordul ”fantastic” al Guvernului Cîțu” a fost inițiată de 156 de deputați și senatori.

ORA 17.40 A început votul secret, cu bile

 

ORA 14.26 Lucian Romașcanu (PSD) citește textul moțiunii de cenzură

Romașcanu i-a ironizat pe cei din USR-PLUS „că și-au întrerupt concediul de maternitate” pentru a venu la Parlament, cu aluzie la raportul Matic votat de europarlamentarii USR-PLUS.

El susține că textul moțiunii a fost redactat cu „partenerii din sindicate și IMM-uri”.

ORA 15.00 Florin Cîțu:

”Românii au înțeles concluzia tertipurilor pesediste, social-democrații văd în mine cel mai mare dușman. Sunt singurul care s-a opus în orice formă colaborării cu PSD. N-aș susține nici măcar în glumă să dau jos propriul guvern și ca apoi să fac guvern PSD. Vă mințiți singuri.

După 25 septembrie va fi și mai rău pentru dvs. Am tranșat alegerile din PNL. De ce vă e frică nu veți scăpa. Guvernarea merge foarte bine, Coaliția e unită și e pregătită să să guverneze cel puțin 8 ani. Avem o șansă unică pentru România, vorbim de 175 de miliarde de euro. Asta numesc eu vești fantastice pentru români. Cu o condiție, această guvernare să continue până în 2028.

Știți ce mai e fantastic: Datele Eurostat confirmă că în România sunt cele mai ieftine alimente din UE. FMI estimează o creștere economiă de 7 procente. Asta e criză? PSD au făcut totul să blocheze vaccinarea. PS a vrut să voteze și PNRR, investiții de 29,2 miliarde de euro. Această moțiune consfințește colaborarea dintre PSD și AUR.

Indiferent de costurile politice, românii trebuie să știe că face reforme ca România să meargă înainte”.

ORA 15.30 Marcel Ciolacu:

„Mai aveți tupeul să stați cocoțat acolo și să le spuneți românilor cât de bine o duc? Cât de bine le este copiilor fără alocații mărite? Cât de bine o duc pensionarii fără majorarea pensiilor? Să le spuneți milioanelor de români plătiți cu salariu minim, cât de bine trăiesc cu 2 lei în plus pe zi? Să le spuneți agricultorilor cât de fericiți sunt, când își aruncă recoltele pe câmp?! Sau antreprenorilor români? Care nu au văzut niciun leu de la Guvern toată pandemia?! Domnule Cîțu, aroganța nu vă ajută la nimic! Dimpotrivă! Uitați-vă în istoria colegilor al cărui președinte vreți să fiți! Toată gașca de pedeliști, care sunt în spatele dumneavoastră, au plesnit de aroganță. Și au pierdut.

Ajung atâtea generații de sacrificiu! Nu mai creați altele! Apropo, domnule încă premier.... Știți cât va plăti fiecare nou-născut în această țară, ca urmare a împrumuturilor făcute de voi?? 2.500 de euro! 2.500 de euro este datoria cu care pornesc în viață.

În urmă cu un an și jumătate, nu era zi, în care actuala Coaliție, să nu se bată cu pumnii în piept cu transparența, anticorupția, statul de drept.... În doar un an și jumătate, ați ajuns să îngenunchiați statul de drept!! Chiar voi,... apostolii dreptății! Domnule Orban, domnule Cîțu, domnule Barna, doamna Dragu, Ați revocat ilegal Avocatul Poporului! Ați sperat că, așa, ordonanțele voastre ilegale vor rămâne în picioare... Astăzi, în unanimitat, Curtea Constituțională a României a decis că ați călcat în picioare Constituția! Pentru a câta oară domnilor?? Dacă astăzi, când vorbim, aveți deja acest palmares de încălcări de drepturi și libertăți, de ilegalități grosolane, oare.... ce veți face mâine? Veți da ordonanță de urgență ca actualul președinte să aibă trei mandate?? Sau o ordonanță de urgență, ca domnul Barna să nu mai răspundă pentru furtul banilor europeni? Sau veți desființa direct Parlamentul României și veți instaura dictatura??!!! Stimați colegi, - da! și cei care i-ați sprijinit până acum și i-ai pus în funcții, e prea mult! Acest guvern a mers prea departe! E suficient răul făcut! Acest guvern trebuie să plece acasă”

 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Parlamentarii Puterii

PNL - 134 de parlamentari

USR PLUS -80 de parlamentari

UDMR - 29 de parlamentari

Minoritățile naționale - 18 parlamentari

Total: 261 de parlamentari

Parlamentarii Opoziției

PSD - 157 de parlamentari

AUR - 44 de parlamentari

Neafiliați - 4 parlamentari (1 parlamentar nu votează)

Total: 204 parlamentari

Voturi necesare

Total: 466 de parlamentari

Voturi necesare pentru demiterea Guvernului - 234 

Parlamentarii Coaliției vor fi prezenți în sală și, cel mai probabil, se vor abține de la vot.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-29

GALERIE MEDIA




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE