2024-04-19 13:03

Liderii Uniunii Europene au hotărât: Un nou ajutor financiar uriaș pentru Ucraina

 |  15:35
Liderii Uniunii Europene au hotărât: Un nou ajutor financiar uriaș pentru Ucraina

Miniştrii de externe din Uniunea Europeană au aprobat luni încă un ajutor militar pentru Ucraina, au declarat agenţiei Reuters trei surse diplomatice. Pachetul este în valoare de 500 de milioane de euro.

Ce subiecte abordează oficialii UE

În marja CAE, miniştrii de externe europeni vor avea un schimb de opinii informal cu prim-ministrul palestinian, Mohammad Shtayyeh, precum şi o discuţie cu directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi.

„Referitor la agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, ministrul Bogdan Aurescu va reafirma necesitatea continuării sprijinului multidimensional al UE pentru Ucraina, în special pentru depăşirea sezonului rece şi acordarea asistenţei militare pentru armata ucraineană prin intermediul Facilităţii Europene pentru Pace”, arată sursa citată.

Mai mult decât atât, va susţine adoptarea de noi sancţiuni la adresa Rusiei şi continuarea demersurilor de sprijin pentru statele terţe, afectate de consecinţele războiului.

Ministrul de externe român Bogdan Aurescu, care participă luni la Consiliul Afaceri Externe al Uniunii Europene (CAE) de la Bruxelles, a subliniat importanţa menţinerii subiectului aderării României la spaţiul Schengen pe agenda europeană.

„Înainte de a prezenta poziţia României faţă de subiectele de pe agendă doresc să reamintesc faptul că, deşi CAE nu are pe agendă aderarea României la Schengen, voi folosi această ocazie astăzi pentru a avea discuţii cu colegii mei despre continuarea demersurilor către aderarea României la Schengen, pentru că este foarte important să menţinem subiectul în atenţia tuturor partenerilor europeni'”, a declarat Aurescu la sosirea la CAE.

Oficialii europeni vor avea pe agenda de discuții și subiectul evoluţiilor din Iran, Muntenegru, Afganistan şi Venezuela, precum şi lansarea misiunii UE în Armenia, care va avea mandatul de observare şi raportare asupra situaţiei de-a lungul frontierei dintre Armenia şi Azerbaidjan, cu scopul facilitării procesului de normalizare a relaţiilor Armenia-Azerbaidjan, prin măsuri de consolidare a încrederii.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE