2024-04-26 02:35

Lider PNL Diaspora, MORT în Spania, la 41 de ani. Se fac eforturi să fie adus acasă pentru că nu are nici o rudă

 |  16:30
Lider PNL Diaspora, MORT în Spania, la 41 de ani. Se fac eforturi să fie adus acasă pentru că nu are nici o rudă

Unul dintre liderii PNL Diaspora, Mihai Petre Săbăilă, a murit în urmă cu două zile în Spania, după ce a suferit un infarct. Fără familie și rude, apropiații politicianului fac eforturi pentru a-i aduce trupul acasă, pentru înmormântare pentru că, în caz contrar, tânărul va fi incinerat.

Părinții sunt sunt deja decedaţi, iar Mihai Petre Săbăilă, fost lider PNL Spania, este acum la un pas de a fi incinerat.

În ciuda faptului că a ajutat foarte mulți oameni, Mihai Săbăilă a murit singur, iar acum se află la un pas de a fi incinerat. Și asta întrucât nicio rudă, n-a apărut pentru a semna actele de repatriere, potrivit infoargesnews.ro.

Prietenii și cunoștințele sale au început un adevărat maraton pe rețelele de socializare în vederea găsirii unei rude care să îl poată aducea acasă, în județul Argeș.

Bărbatul de 41 de ani nu mai avea părinți, iar recenta moarte a mamei sale l-a afectat profund.

Mihai Petre Săbăilă, fost membru al PNL Diaspora, a fost implicat în viața comunității de români din Spania.  

De asemenea, ca președinte al Asociației Cultura Românească, din San Sebastian, a promovat valorile Argeșului și României, relateaza jurnaluldearges.ro.

Născut la Piteşti, cu părinţii din Albota, el se stabilise, din 2008, la San Sebastian, în Ţara Bascilor (Spania).  Mihai Petre Săbăilă a fost preşedinte al Asociaţiei „Cultura românească” din San Sebastian, lider PNL Spania și membru în Biroul PNL Diaspora. Ca un bun ambasador al meleagurilor natale, visul lui era ca Piteştiul să devină Capitala Europeană de Cultură, după ce, în 2017, regiunea adoptivă – San Sebastian – a obţinut acest titlu. 

Mihai Petre Săbăilă a organizat ani buni, în calitate de lider al asociaţiei din San Sebastian, activităţi artistice, culturale, gastronomice şi sociale pentru argeşenii din Diaspora, fiind extrem de activ în ceea ce priveşte promovarea judeţului nostru şi a valorilor sale în Ţara Bascilor. 

„A plecat dintre noi un suflet blând”, au scris prietenii români din Spania pe facebook, aceștia făcând demersuri pentru repatrierea trupului său, astfel încât Mihai să-și poată găsi odihna veșnică lângă părinții lui înmormântați la Pitești. Dumnezeu să-l aibă în paza sa!, au scris prietenii săi pe facebook.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE