2024-04-16 14:15

Kovesi, acuzată de un jurnalist BBC: România e a doua cea mai coruptă țară din UE. Nu pare că ați făcut o mare diferență

 |  11:00
Kovesi, acuzată de un jurnalist BBC: România e a doua cea mai coruptă țară din UE. Nu pare că ați făcut o mare diferență

Într-un interviu acordat unui jurnalist BBC, Laura Codruța Kovesi, fost procuror șef DNA, a explicat că lupta împotriva corupției nu poate fi câștigată doar prin eforturile procurorilor, fiind nevoie de un efort conjucat la nivelul tuturor instituțiilor, asta după ce jurnalistul o acuzase că, după plecarea sa din fruntea DNA, România continua să fie a doua cea mai coruptă țară din UE.

Stephen Sackur, jurnalist BBC: „Să ne concetrăm deocamdată pe România și să vedem dacă într-adevăr ați făcut vreo diferență. Sunteți o figură controversată acolo. Ați reușit să îi puneți sub acuzare pe unii dintre cei mai puternici oameni, dar când ne uităm la cum a ajuns România când ați plecat din funcție, ați fost concediată de Guvern, Transparency International spunea că România stătea chiar mai rău, fiind pe locul 70 în topul corupției 2019, regresase deci. România era a doua cea mai coruptă țară din Europa, fiind întrecută doar de Bulgaria. Să fiu sincer, mi se pare că, în ciuda eforturilor dumneavoastră, nu ați reușit să faceți vreo diferență...”

Laura Codruța Kovesi: „Păi, atunci când vorbim despre eradicarea corupției, despre reducerea acestui fenomen într-o țară, cred că asta nu e doar responsabilitatea procurorilor. E nevoie de un efort comun în lupta cu acest fenomen. E vorba aici despre activitatea procurorilor, dar și despre acțiunile de prevenire, despre legile care să ofere suficiente instrumente procurorilor pentru a putea investiga aceste fapte. E important de menționat că și  mentalitatea întregii societăți poate contribui la reducerea nivelului corupției. Deci nu doar investigând și arestând oamenii putem rezolva problema corupției într-un stat membru...”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE