2024-04-25 19:12

Klaus Iohannis: Epidemia de COVID a fost dublată de cea a dezinformării

 |  12:39
Klaus Iohannis: Epidemia de COVID a fost dublată de cea a dezinformării

În ultimul an, pandemia de COVID-19 a fost dublată de o epidemie a dezinformării, iar această epidemie de fake news a pus la îndoială eficiența vaccinurilor obținute prin metode perfecționate de-a lungul anilor, a declarat, luni, Klaus Iohannis la ceremonia de deschidere a anului universitar de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. În acest context, munca medicilor, deja grea, devine și mai dificilă, a adăugat președintele.

Klaus Iohannis le-a mulțumit cadrelor medicale, dar și studenților la medicină și familie, care au fost în linia întâi în lupta împotriva pandemiei,

Șeful statului a subliniat că trebuie mai multe eforturi pentru ca oamenii să conștientizeze că cercetarea medicală și farmaceutică se bazează pe rigori științifice mai înalte chiar decât în alte domenii, pe o verificare meticuloasă a datelor și pe o monitorizare continuă a pacienților. În acest context, el a subliniat că vaccinul este cel mai eficient instrument de limitare a efectelor pandemiei și acest fapt rămâne un adevăr, indiferent de opiniile unora sau altora.

Iohannis a afirmat că este necesar ca inovația să fie integrată pe toate palierele vieții - în societate, economie și educație, iar prevenția trebuie să debuteze timpuriu, încă din primii ani de școală.

Președintele a făcut referire și la necesitatea investițiilor în sănătate, subliniind că nevoile din sistemul medical pot fi acoperite și din fondurile prevăzute inclusiv în Planul Național de Redresare și Reziliență, care prevede aproximativ 2,4 miliarde de Euro pentru sistemul medical.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE