2024-04-25 12:22

Klaus Iohannis dă vina pe PSD pentru tot: ”E principalul VINOVAT pentru acest dezastru!”. Ce soluție oferă

 |  19:11
Klaus Iohannis dă vina pe PSD pentru tot: ”E principalul VINOVAT pentru acest dezastru!”. Ce soluție oferă

Într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a atacat dur și în mod repetat PSD pentru toată situația din sănătate și educație în care se află România în aceste momente.

”A trecut un an de la alegerile prezidentiale, anul acesta era destinat construirii Romaniei normale pentru care cetățenii mi-au acordat increderea. Din păcate, pandemia nu ne-a ocolit nici pe noi. pe parcursul acestui an, eforturile s-au concentrat pe combaterea pandemiei, diminuarea efectelor negative. Să nu uităm că la 3 decenii de la Revolutie, Romania a intrat complet nepregătită. PSD este principalul vinovat pentru acest dezatru, trebuie afirmat clar și răspicat. Am datoria față de toți românii să spun lucrurilor pe nume, miza e uriașă, destinul României de mâine, țara noastră a fost afectată de coprupția și incompetența PSD, nicio reformă nu a fost dusă până la capăt, nicio reformă nu a scăpat nesabotată de PSD.

Adevăratele priorități au fost abandonate, ne-am trezit cu un sistem de sănptate si educational critic, indiferența față de problemele sistemice acute au dus Romania in punctul in care sănătatea să nu mai fie protejată” a declarat președintele Iohannis.

Șeful statului a oferit și soluția ”salvatoare” pentru români: îndepărtarea PSD din Parlament la alegerile din 6 decembrie:

”Intr-un asemenea context dificil, un singur partid și-a asumat, atunci când mulți altii au preferat să nu se implice, PNL a fost atacat din toate părțile, multe lucruri s-au schimbat in bine, cu resurse limitate, am demarat reforme care trebuie continuate. În toate domeniile, deciziile se iau prin consultarea experților, România a fost scoasă de pe lista rușinii în care ne-a inclus PSD. Am obtinut cel mai mare pachet de finanțare europeană din istorie, ne va permite să ieșim din criza economică, să dezvoltăm infrastructura. Este de neconceput un scenariu să fi fost la putere PSD, ne putem lesne imagina catrastrofa sanitară cu o guvernare PSD care a eșuat și in condiții normale.

Votul de pe 6 decembrie este esențial, prea multe generații au fost de sacrificiu, răbdarea oamenilor a fost in zadar. PSD nu e capabil să se schimbe, rămâne formațiunea retrogradă a baronilor roșii. Ce dovadă mai bună că PSD nu a înțeles nimic decât permanenta subminare din Parlament, cinică și iresponsabilă:

În timp ce românii se luptă cu pandemia, PSD încearcă să treacă scutiri de taxe pentru cazino și jocuri de noroc, așa acționează un Parlament nociv.

Acest lucru trebuie să înceteze, pe 6 decembrie, îndepărtarea PSD poate să fie definitivă, este timpul ca, uniți, cetățenii impreună cu mine, să intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare, să construim Romania normală, avem domenii neglijate de mult, sănătatea și educația sunt prioritare, refacerea legilor justiției, continuarea luptei anticorupție, reformarea administrației, vot in două tururi pentru primari, toate trebuie să devină realitate. O parte au fost elaborate de PNL dar nu au putut avansa in Parlament din cauza PSD. 

Pe 6 decembrie trebuie să lăsăm in urmă definit acest coșmar, sunt 100% implicat pentru ca România Normală să prindă contur, sunt hotărât să lucrez cu viitorul guvern format în jurul PNL care a avut curajul să își asume o guvernare cu un buget secătuit. Am găsit resurse și soluții pentru a face față cu bine aceste teribile pandemii. Sigur că mai sunt multe de îndreptat, s-au făcut și erori, însă contează hotărârea de a reseta din temelii modul de funcționare a statutului. România are șansa de a se relansa, forța noastră stă în valorile comune” a subliniat Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-24

GALERIE MEDIA




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE