2024-04-25 22:39

Kelemen Hunor sare în APĂRAREA lui Renate Weber: ”Nu trebuie să ne grăbim cu schimbarea ei”

 |  23:01
Kelemen Hunor sare în APĂRAREA lui Renate Weber: ”Nu trebuie să ne grăbim cu schimbarea ei”

Kelemen Hunor a declarat că nu vede niciun motiv pentru care ar trebui să existe vreo grabă cu schimbarea în acest moment a lui Renate Weber. Vicepremierul a precizat că este menirea Avocatului Poporului să atace o OUG, dacă e cazul.

"Când vom vedea raportul, atunci vom da un răspuns cu privire la schimbarea Avocatului Poporului. Eu n-am văzut raportul, nu pot să spun altceva decât că noi nu am votat-o pe doamna Weber când a fost instalată în funcție. Nu văd motivele pentruc are în acest moment trebuie să ne grăbim cu schimbarea lui Renate Weber. Să vedem ce spune raportul. Dacă raportul spune că a greșit, sigur va fi schimbată prin vot în Parlament. Ce a făcut Avocatul Poporului de un an și jumătate poate fi discutat oricând de mult vrem. Unii au fost mulțumiți, alții n-au fost. Așa este și cu CCR și cu justiția, dar nu e treaba mea să discut politic dacă Avocatul Poporului a avut dreptate sau nu când a atacat o OUG. A atacat o OUG, a pierdut. A atacat o altă OUG, a câștigat. Este menirea Avocatului Poporului să atace dacă e cazul. Nu o să mă lansez nici în atacuri, nici în apărarea ei. Trebuie să așteptăm cu răbdare acest raport", a declarat vicepremierul Kelemen Hunor, la Digi24.

Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis, marţi, prelungirea, până la 31 martie, a termenului de finalizare a rapoartelor în cazul revocării lui Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului, activităţii Societăţii Române de Televiziune (SRTV) şi Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR). În cadrul coaliției au existat discuții privind împărțirea celor trei funcții, însă nu s-a ajuns la o înțelegere până acum, au declarat surse liberale pentru Digi24.ro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE