2022-07-03 15:34

Kelemen Hunor, reacție la scandalul din hochei: ”Trebuie să CALMĂM spiritele, nu să le încingem”

 |  17:45
Kelemen Hunor, reacție la scandalul din hochei: ”Trebuie să CALMĂM spiritele, nu să le încingem”

Scandalul hocheiștilor de la națională care au cântat imnul secuiesc stârnește replici acide între PSD și UDMR, parteneri de guvernare. După ce vicepremierul Sorin Grindeanu a cerut sancțiuni dure, vicepremierul și liderul UDMR Kelemen Hunor i-a răspuns că nu e treaba acestuia să ceară sancționarea unor sportivi.

Ministrul Transporturilor nu are în responsabilitate ce cântă călătorii şi "Naşul" pe tren, deci nici să ceară sancţionarea sportivilor din echipa naţională, care au participat la meciul de hochei dintre România şi Ungaria şi care au intonat, după momentele oficiale, imnul secuiesc, a declarat marţi, pentru Agerpres, preşedintele UDMR, vicepremierul Kelmen Hunor.

Liderul UDMR a subliniat că ministrul Transporturilor "asigură cadrul legal să meargă trenul în siguranţă, să nu aibă întârziere", dar "nu îi poate sancţiona nici pe călători, nici pe conducătorul de locomotivă".

"Nu este o noutate. După partea oficială, au rămas pe teren şi au cântat imnul secuiesc. Toate comunităţile au nişte chestiuni extrem de puternice din punct de vedere simbolic, au şi secuii. Au cântat imnul secuiesc, după care au părăsit scena. Ministrul Transporturilor nu are în responsabilitate ce cântă călătorii şi "Naşul" pe tren când ajung la gară. Nu îi poate sancţiona nici pe călători, nici pe conducătorul de locomotivă dacă el fredonează ceva. Deci este cam pe lângă drumul principal solicitarea asta. (...) Deci nu trebuie pedepsit niciun jucător şi nu trebuie să aruncăm gaz pe foc. Este o chestiune absolut simplă şi clară, a fost un meci, cu părţile bune, cu părţile oficiale, după care băieţii au cântat imnul secuiesc. Trebuie să calmăm spiritele, nu să le încingem", a afirmat Kelemen.

Reacția a venit după ce ministrul Transporturilor, social-democratul Sorin Grindeanu, a afirmat că gestul hocheiștilor de origine maghiară, care formează grosul naționalei României, a fost "un afront şi o lipsă neruşinată de respect faţă de România" și a cerut Federaţiei Române de Hochei, Ministerului Sportului şi tuturor celorlalţi factori responsabili să ia măsuri urgente.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-05-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE