2020-12-05 04:50

Jocul la două capete a lui Tăriceanu

 |  13:23
Jocul la două capete a lui Tăriceanu

Vicepreședintele ALDE, Andrei Gerea, a avut joi o ieșire publică surprinzătoare la adresa liderului său de partid, Călin Popescu Tăriceanu.

El s-a arătat nemulțumit de Călin Popescu Tăriceanu pentru că a purtat discuții cu Marcel Ciolacu și Victor Ponta privind o eventuală susținere a lui Remus Pricopie la funcția de prim-ministru. „Ieri, imediat după votul pe moțiune, am aflat cu surprindere și dezamăgire că dl. Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit cu inițiatorii moțiunii care a dăramat guvernul din care făceam parte. Nu pot să nu mă întreb ce căuta dl. Tăriceanu la această discuție. Pregătea o alianță politică alături de cei de care ne-am despărțit acum câteva luni?!”, a scris Gerea, joi, pe pagina de Facebook. „Este de neacceptat să întorci spatele celor cu care te-ai aliat acum 3 luni și să revii alături de cei de care te-ai despărțit acum 5 luni”, a completat vicepreședintele ALDE.

El a mai spus că „este inacceptabilă continuarea aceluiași joc care a dus ALDE în situația actuală.” „Acest demers politic face parte dintr-un lung șir de piruete, iar prețul plătit este chiar pierderea încrederii electoratului ALDE în noi. Trebuie să oprim aceste piruete politice. A sta la masă cu cei care au inițiat moțiunea împotriva guvernului din care faci parte este o atitudine cu care nu pot fi de acord”, a adăugat Andrei Gerea.

Motivul acestor declarații ale lui Adrian Gerea este un joc incredibil al lui Călin Popescu Tăriceanu, care a transformat ALDE într-un butoi cu pulbere gata să explodeze. Potrivit informațiilor noastre, Tăriceanu s-a întâlnit cu Ponta și Ciolacu pentru a bate în cuie două probleme despre care liderii ALDE nu aveau habar. Practic, Călin Popescu Tăriceanu le-a propus lui Ponta și Ciolacu să-l susțină ca să revină la conducerea Senatului, și a cerut ca ALDE, PSD și Pro România să facă o alianță electorală pentru alegerile locale și parlamentare de anul acesta. Câțiva dintre liderii ALDE, printre care Adrian Gerea, Toma Petcu și Varujan Vosganian, ar fi aflat câte ceva despre intențiile lui Tăriceanu și au luat foc. Ca atare, atacul lui Gerea la adresa lui Tăriceanu este o consecință a acestor aranjamente. Astfel, prin jocul lui Tăriceanu cu Ponta și Ciolacu, cei de la ALDE, fiind braț la braț cu liberali, își dau seama că vor trebui să-și retragă oamenii din posturile ocupate în admnistrația centrală și locală, ceea ce nu le pică deloc bine. Și în aceste condiții, la sfârșitul acestei săptămâni vor avea loc mai multe întâlniri între liderii ALDE ca să se pună de acord vizavi de jocul pe care-l face Tăriceanu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-02-07Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
07 Feb 2020

DUPA ANTICIPATE SE DUCE LA MUZEUL ANTIPA...NIMENI NU-L VOTEAZA
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE