2021-06-25 07:31

#JESUISPANARAMA. Nicușor Dan, în centrul unui alt scandal uriaș

 |  23:44
#JESUISPANARAMA. Nicușor Dan, în centrul unui alt scandal uriaș

Candidatul PNL-USR-PLUS la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni, într-un discurs electoral la București, că la alegerile locale de duminica viitoare se va da „o luptă de valori” în care el nu vrea să-i spună fetiței sale că „o panarama este mare vedeta”. Nicușor Dan a adăugat că „din pacate, suntem cam la egalitate”.

Afirmațiile vin în contextul în care Nicușor Dan a prezentat, sâmbătă, rezultatele unui sondaj de opinie care arată că 33% din intenţia de vot a electoratului din Bucureşti se îndreptă către el, iar principala sa contracandidată, Gabriela Firea (PSD), se situează cu 2,5 procente în urma sa.

„E o campanie despre valori, este o campanie despre demnitate si este o campanie impotiva impostura. De cand a inceput campania asta ma gandesc cum e posibil sa nu fie evident ca o sa castigam? In conditile in care orasul e in faliment, oamenii nu au apa calda, traficul e sufocat, poluarea e mai mare. Cum e posibil? Raspunsul este ca daca ne uitam in istoria recenta o sa vedem ca aceasta aberatie este posibila cand reactia oamenilor la puterea instalata e disproportionat de mica.

In anii 80 vedeam cu totii magazinele goale si ne spunea la tv ca o ducem foarte bine. Avem un urias aparat de propaganda care ne spune ca niciodata Bucurestiul nu a dus-o mai bine. De fapt, lupta este intre niste oameni care cred in niste valori si acest urias de propaganda. E o lupta de valori in care eu vreau ca fetitei mele sa nu i se spuna ca o panarama este mare vedeta, da? Si, din pacate, din pacate, suntem cam la egalitate, da?

Fiecare societate are panaramele ei, dar intr-o societate normala ele stau undeva la periferie. Deci miza acestor alegeri, dincolo de trafic, apa calda, poluare, scoli, conditii de viata, este de fapt depre demnitate si este despre rezistenta bucurestenilor la nesimtire, la spoiala, la impostura. Sunt foarte optimist ca o sa iesim victoriosi din aceasta campanie”, a declarat Nicușor Dan.

Afirmatiile lui Nicusor Dan au inflamat o parte a opiniei publice, care a creat imediat hashtag-ul #jesuispanarama, în semn de solidaritate cu orice femeie la care s-ar fi putut referi candidatul la primaria Capitalei, folosind acest cuvant dur.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE