2024-04-25 18:18

Iohannis promite mai mulți bani pentru Armată: Din 2023, bugetul pentru Apărare va fi de 2.5% din PIB

 |  14:00
Iohannis promite mai mulți bani pentru Armată: Din 2023, bugetul pentru Apărare va fi de 2.5% din PIB

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că începând cu anul viitor bugetul alocat Armatei va fi de 2,5%, arătând că acest plan va fi unul pe cel puţin zece ani, iar o parte semnificativă va fi pentru investiţii.

„Discuţiile politice au avut loc. Toată lumea a fost de acord că este nevoie de bani mai mulţi pentru a garanta securitatea României şi pentru a garanta modernizarea Armatei. Am decis împreună şi această discuţie - vă amintiţi probabil - a pornit din CSAT să alocăm 2,5% din PIB pentru Apărare, acest lucru se va întâmpla începând cu bugetul următor, pe anul 2023 şi cu siguranţă vorbim aici despre un plan care va dura cel puţin zece ani, fiindcă aceste acţiuni de modernizare, de dotare, de pregătire superioară a militarilor nu se întâmplă într-un an sau doi.

Este vorba de aşa-numite programe multianuale şi aici vrem să schimbăm lucrurile şi nu doar să alocăm 2,5% din PIB pentru Apărare, ci o parte semnificativă din această sumă să fie alocată pentru investiţii, pentru dotarea propriu-zisă", a spus şeful statului, înaintea participării la Summitul NATO de la Madrid.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-06-29



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE