2024-04-19 14:09

Iohannis: “Fac apel la autorități să se implice financiar pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii sportive”

 |  19:28
Iohannis: “Fac apel la autorități să se implice financiar pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii sportive”

Cu ocazia decorării lui David Popovici și a antrenorului său, preşedintele Klaus Iohannis a făcut apel la autoritățile locale și centrale să se implice mult mai mult în infrastructură şi să creeze astfel cadrul de care sportivii români au nevoie pentru a face performanţă.

"David Popovici şi Adrian Rădulescu sunt doi tineri care au ajuns la performanţe extraordinare, ei sunt cei care fac cinste ţării noastre şi care poartă cu mândrie drapelul în întreaga lume. România are foarte mulţi tineri sportivi cu potenţial. Cu toate acestea, din păcate, în domeniul infrastructurii sportive şi al planurilor concrete de acţiune suntem încă departe de a vorbi despre un aport esenţial din partea statului. Avem nevoie de o strategie clară pentru sportul românesc, de mai multe investiţii şi de o abordare foarte serioasă. Rezultatele sportivilor obligă autorităţile să facă o prioritate din acest domeniu. Sportul, în definitiv, este despre educaţie, disciplină, pasiune, talent, fair play, despre o societate care se dezvoltă armonios şi sănătos. Fiecare tânăr sportiv trebuie să se simtă susţinut şi încurajat de autorităţi, iar aici fac un apel cât se poate de clar către decidenţi: implicaţi-vă şi creaţi cadrul de care sportivii noştri au nevoie pentru a face performanţă! Sportivii noştri au nevoie de mai multă implicare din partea autorităţilor centrale şi locale atât din punct de vedere financiar, cât şi prin dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii sportive astfel încât aceştia să se poată antrena la cele mai înalte standarde", a declarat şeful statului.

"Sunt onorat şi recunoscător şi mulţumesc tuturor celor care ne-au fost aproape. Suntem doar la început. Avem o misiune pe care încercăm să o ducem la capăt şi anume să facem din sport o prioritate naţională, să face sportul ambasadorul ţării noastre", a spus și David Popovici.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-20

In legatura cu acest articol...

Președintele Iohannis, după ce i-a decorat pe David Popovici și pe antrenorul său: “Sunteţi o sursă se inspiraţie pentru toţi românii”




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE