2021-04-20 19:44

Iași, un oraș BLOCAT! Miting PSD și PROTESTE anti-Guvern. Detalii de ultimă oră

 |  17:26
Iași, un oraș BLOCAT! Miting PSD și PROTESTE anti-Guvern. Detalii de ultimă oră

Mitingul PSD de la Iaşi de astăzi, organizat în ciuda avertizărilor din partea Opoziţiei şi a mai multor organizaţii non-guvernamentale, a transformat capitala Moldovei într-un oraş blocat. Au fost montate garduri de protecţie, traficul a fost restricţionat, iar mai multe rute de transport public au fost deviate, relatează Ziarul de Iaşi.

În centrul oraşului, acolo unde se va desfăşura mitingul PSD au fost montate boxe uriaşe şi mai multe monitoare, urmând ca liderii PSD, printre care şi Liviu Dragnea, să-şi ţină discursurile începând cu ora 17:00. În jurul Pieţei Unirii din Iaşi deja se circulă bară la bară după ce restricţiile din jurul zonei au fost puse în aplicare. Cele 500 de autocare cu participanţii la miting vor ajunge în Iaşi pe 6 trasee prestabilite: din Bacău, Vaslui, Botoşani şi restul judeţului Iaşi.

Pe lângă toate acestea, organizatorii s-au mai confruntat şi cu alte probleme: cu o zi în urmă, canalizarea a defulat din cauza ploii, iar Piaţa a fost umplută de un miros greu. Din acest motiv, o vidanjă a fost adusă în centrul oraşului pentru a desfunda canalele, conform Republica.

La mitingul PSD de la Iaşi va participa Liviu Dragnea dar nu şi prim-ministrul Dăncilă, care se va afla în Transilvania.

Pe lângă contramanifestaţia care are loc deja de ceva timp, mitingul PSD nu a fost primit prea călduros nici de alţi ieşeni. O cafenea din Iaşi a postat pe facebook o fotografie în care apare scris mesajul „14.00 - 17.00 ÎNCHIS... APĂRĂM NORDUL”, făcând şi o trimitere la celebrul serial Game of Thrones.

Iași, un oraș BLOCAT! Miting PSD și PROTESTE anti-Guvern. Detalii de ultimă oră
zoom

Potrivit relatărilor Ziarului de Iaşi, sute de oameni s-au adunat lângă garduri şi strigă sloganuri împotriva celui mai mare partid din România. În zona agenţie de voiaj CFR s-a auzit o bubuitură. Imediat au ieşit jandarmi de la Victoria ca să intervină. Zeci de Jandarmi s-au adunat in jurul manifestantilor de langa cort. Este posbil ca ei sa incerce o evacuare in forta.

Consilierul local Mihai Gavril discută cu grupul de manifestanţi de la cort. Încearcă să-i determine să părăsească Piaţa.

În afara jandarmilor de la Iaşi sunt 400 veniţi din Constanţa şi câteva sute de la brigada mobilă din Bacău. Jandarmii stau cu organizatorii la puncte de acces în Piaţă şi îi verifică pe cei care vor să intre. Pe Cuza Voda deja s-a închegat un grup de protestatari pe care jandarmii nu-i lasă să intre.

Unele bannere împotriva PSD au rămas prinse de garduri, chiar dacă lângă ele s-au aşezat social-democraţi.

Câteva zeci de pesedişti din Bacău s-au instalat în Piaţă. În apropiere e grupul de manifestanţi "baricadat" la cort. Pe scena din Piaţa Unirii a început să cânte fanfara. Un grup de manifestanţi a refuzat să părăsească Piaţa şi a rămas în jurul unui cort unde se strâng semnături pentru reducerea numărului de parlamentari (activitate autorizată de Primărie în urmă cu mai multă vreme şi pe un termen mai lung de timp). Unii dintre ei vociferează la adresa PSD. Între timp, într-un alt colţ al Pieţei (dinspre cinema Victoria) continuă să intre social-democraţi.

În două zone ale Pieţei sunt jandarmi care încearcă să evacueze manifestanţi. Primii simpatizanţi PSD au început să se adune în Piaţa Unirii. Ei sunt din judeţul Bacău. Piaţa a fost complet închisă. Accesul se face doar prin şase puncte stabilite de către organizatori şi autorităţi. Gardurile de protecţie au înconjurat întreg perimetrul. În Piaţă se afla câţiva manifestanţi care probabil ar urma să fie evacuaţi odată cu ora 14.00 când intră autorizaţia în vigoare. Momentul artistic a fost mutat, conform unor surse, la ora 16.00, iar discursurile liderilor PSD sunt aşteptate după ora 17.00.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2019-05-09

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Dragnea a RĂBUFNIT la Iași: ”E o sinistră acțiune de EXTERMINARE politică!”
Parerea ta...

MAFIA PSD
09 Mai 2019

Europa a venit la SIBIU IAR PRIMITIVISMUL SI NEANDERTHALIENII S;-AU DUS LA IASI. ORAȘUL CELOR ȘAPTE COLINE S-A INCARCAT DE UN MIROS PESTILENTIAL VENIT DE LA '' ADUȘII CU FORTZA'' PE BAUTURA SI BANI PUBLICI DE CATRE G.I.O. psd-alde. Pute a prostie si jeg la gât de la '' sustinatorii '' mafiei dragniote. Ptiu..... ce pute..!!! Pute a prostie rau de tot.....!!! Mafia isi etaleaza '' muschii'' prin intermediul unor amarâti loviti de soarta de a fi contemporani ai șobolanilor roșii. Ptiu.... ce pute a prostie bolșevica...!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE