2021-07-26 23:48

Hotărârea 674 prin care PSD are liber să îşi cumpere sediul de pe Kiseleff

 |  21:01
Hotărârea 674 prin care PSD are liber să îşi cumpere sediul de pe Kiseleff

Guvernul Ponta a emis o hotărâre care a fost publicată în Monitorul Oficial prin care partidele politice îşi pot cumpăra spaţiile în care funcţionează sediile lor şi pentru care deocamdată plătesc doar chirie. Drept urmare, PSD îşi poate cumpăra sediul central al partidului, situat într-o vilă de pe şoseaua Kiseleff. Imobilul este evaluat la aproape un milion de euro de către RA-APPS, iar conducerea PSD a afirmat, în repetate rânduri, că vrea să cumpere clădirea. Liviu Dragnea a anunţat, în iunie 2013, că PSD vrea să cumpere sediul, iar în 2011 Ponta nu excludea contractarea unui credit bancar pentru achiziţionarea vilei.

Pe 10 septembrie 2013, în Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea 674/2013 ce stipulează dreptul partidelor de a-şi cumpăra sediile de partid: „Hotărâre privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 927/2003 privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 90/2003 privind vânzarea spaţiilor aflate în proprietatea privată a statului sau a unităţilor administrativ-teritoriale destinate sediilor partidelor politice”, se arată în Monitorul Oficial. Astfel, toate filialele din teritoriu au liber la a-şi cumpăra sediile de partid pentru care plătesc chirii de ani buni.

Vila de un milion de euro

Precizăm că, în 2010, vila sediului PSD era evaluată de către RA-APPS la suma de 900.000 de euro, chiar dacă metrul pătrat în zona Kiseleff este de circa 4.000 de euro. În schimb, în februarie 2011, PSD avea datorii de peste 600.000 lei către RA-APPS, dar conducerea partidului anunţase încă de atunci dorinţa de a cumpăra sediul, dar în baza unui credit bancar. Pentru a avea o poziţie oficială asupra cumpărării sediului, Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat ieri, pentru PUTEREA, că nu ştie care este stadiul procedurilor pentru cumpărarea sediului, întrucât nu este atribuţia sa. „Ştiu că vrem să îl cumpărăm, am decis asta în BPN, dar nu ştiu care este stadiul procedurilor”, a spus Ivan. Totodată, contactat de PUTEREA, Mircea Drăghici, trezorierul PSD, cel responsabil de partea financiară a partidului, nu a putut oferi informaţii privind sediul partidului, întrucât „nu era disponibil”, după cum ne-a declarat consilierul acestuia. Ulterior, Ivan a precizat că Mircea Drăghici se căsătoreşte duminică, acesta fiind motivul pentru care nu a fost disponibil să dea o explicaţie.

Dragnea: Chiar o să îl cumpărăm

Liderii PSD au tot vorbit în ultimii ani despre cumpărarea vilei din Kiseleff, dar banii au fost o problemă. Liviu Dragnea a vorbit ultima dată despre cumpărarea sediului din Kiseleff în luna iunie, când a spus: „Se pune problema, şi chiar o să îl cumpărăm, avem discuţii permanente cu preşedinţii organizaţiilor judeţene, noi ne ţinem tari, sunt zgârciţi, noi ne ţinem tari şi, până la urmă, o să strângem suficienţi bani ca să începem procesul de cumpărare a sediului, pentru că chiar merită. Am stat atâţia ani în acest sediu“, a declarat Dragnea, adăugând că nu mai ştie valoarea la zi a sediului PSD.

Totodată, Dragnea a mai spus că şi bazinul din curtea sediul PSD, care este în paragină de mulţi ani, va fi reamenajat: „Am discutat cu foarte mulţi. Când le-am spus «domnule, vreau să pun apă în bazin», îmi spuneau «foarte bine», după care «sunt probleme». Şi nu cedez foarte uşor la ideea asta, e o curte foarte frumoasă. O să ducem până la capăt proiectul ăsta“, a subliniat vicepremierul Dragnea, potrivit Agerpres.

Credit la bancă

Pe de altă parte, în februarie 2011, sediul PSD avea datorii de peste 600.000 de lei, iar în aprilie, preşedintele PSD, Victor Ponta, a confirmat că social-democraţii intenţionează să contracteze un credit la o bancă pentru a putea achiziţiona de la RA-APPS imobilul din Şoseaua Kiseleff nr. 10, în care se află sediul central al formaţiunii. Întrebat de jurnalişti dacă PSD vrea să contracteze un credit pentru achiziţionarea imobilului din Kiseleff, aşa cum a relatat Mediafax, Ponta a confirmat, precizând că are şi mandatul Comitetului Executiv în acest scop. El a menţionat că durata de rambursare a creditului este „relativ pe termen scurt“ şi a adăugat că valoarea acestuia depinde de evaluarea asupra imobilului, pe care o va face banca respectivă.

„Era absolut necesar. Este sediul nostru de mulţi ani, cunoscut de toată lumea. (...) Aş vrea să las, când nu voi mai fi preşedinte, nu doar un partid modernizat şi la putere, ci şi un partid care are un sediu“, a afirmat el. Ponta a precizat că PSD va încerca să obţină o rată a creditului care să se încadreze în alocaţia de la bugetul de stat, ca partid parlamentar”, spunea preşedintele PSD la vremea respectivă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-09-19Parerea ta...

OMUL MUNCII
20 Sep 2013

reguli noi,pentru noi.bai bine mai Sugatorilor de neam"dar partidele fara sedii,luate de voi guvernantii cum sa mai reziste.va trageti sedii,va trageti finantari de la BUGET ,sifonati la partide sin buzunare bani publici,cumparati voturi,oferiti pomeni din cind in cind,cum sa mai pierdeti decit printr-o miscare autentica de data aceasta. Sculati voi oropsiti ai vremi,...................romoni sa fiti iubiti
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE