2024-04-25 23:53

GATA cu numirile politice la conducerea școlilor. Ce pregătesc parlamentarii

 |  19:30
GATA cu numirile politice la conducerea școlilor. Ce pregătesc parlamentarii

Senatorii USR-PLUS din Comisia de Învățământ au anunțat organizarea a trei dezbateri publice cu actorii implicați pentru modificarea legii Educației Naționale cu scopul depolitizării funcției de director școlar. Proiectul de lege va fi depus în Parlament în martie.

Prima discuție dintre membrii Comisiei de Învățământ cu actorii implicați va avea loc marți, 16 februarie. La cele trei dezbateri vor participa elevi, profesori, părinți, ONG-uri, reprezentanți ai Asociațiilor comunale și municipale.

În comunicatul postat pe Facebook, alianța USR-PLUS a precizat că primul pas pentru depolitizarea sistemului de educație este descentralizarea organizării concursurilor de directori școlari de la nivelul Inspectoratelor Școlare la nivelul fiecărei unități de învățământ.

”Prima întâlnire va avea loc în data de 16 februarie, la inițiativa senatorului Ștefan Pălărie, la care vor participa reprezentanți ai Consiliul Elevilor, Asociațiilor de părinți, Asociațiilor comunale și municipale. Credem că doar prin colaborare și dialog putem lua cele mai bune decizii.

La a doua și a treia dezbatere vom invita profesori și reprezentanți ai societății civile, ONG-uri și asociații reprezentative în educație.

USR PLUS și-a asumat să depolitizeze educația din România și asta va face”, se arată în comunicat. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE