2024-04-24 05:33

Gabriela Firea, acuze în rafală la adresa lui Vlad Voiculescu: ”Sunteţi prost informat şi prost, în general!”

 |  19:32
Gabriela Firea, acuze în rafală la adresa lui Vlad Voiculescu: ”Sunteţi prost informat şi prost, în general!”

Fostul primar al Capitalei Gabriela Firea, senator PSD, îi transmite ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, să nu mai dea vina pe „mercur retrograd, birocraţie, Firea, PSD, Oprescu, Băsescu, Videanu, gaura din stratul de ozon” din cauza incendiului de la Institutul „Matei Balș” pentru că se face de râs. Reacția prim-vicepreședintelui PSD vine după ce Vlad Voiculescu a acuzat fosta guvernare și administrație social-democrată pentu problemele care au dus la incendiul de la „Matei Balș”.

„Domnule ministru al sănătăţii cu repetiţie, în mandatul căruia mor bolnavi în spitale nu de afecţiunea pentru care s-au internat, ci din cauza incompetenţei criminale care vă caracterizează pe Dvs şi pe guvernanţii de dreapta, Nu mai daţi vina pe mercur retrograd, birocraţie, Firea, Psd, Oprescu, Băsescu, Videanu, gaura din stratul de ozon sau ce vă vine în minte, pentru că va faceţi de râs, mai mult decât vă faceţi oricum, prin prestaţia lamentabilă pe care o aveţi ca ministru, prin interesele oculte pe care le aveţi în Sănătate, prin studiile dubioase etc. Dovediţi cu fiecare declaraţie că sunteţi prost informat şi prost, în general!”, a scris Firea într-un mesaj amplu pe Facebook. 

Fostul primar general îi explică actualului ministru al Sănătății că actuala criză de termoficare, „cea mai gravă din ultimii 30 de ani”, are loc pentru că Bucureştiul e alimentat în mod curent cu „DOAR 2 CET-uri, în loc de 6” câte au fost construite iniţial şi câte ar fi necesare. Firea amintește că 7 spitale „au ars în mandatul dvs și al lui Nelu Tătaru”.

„În dimineaţa groazei când a izbucnit incendiul de la Matei Bals nu era nicio avarie în zonă, deci nu mai daţi vina pe Firea şi compania înfiinţată de mine şi echipa mea-Termoenergetica, pentru a putea atrage fonduri europene necesare reabilitării reţelei de termoficare-ceea ce am şi făcut (300 mil euro). Şi prin care am reabilitat 270 km de conductă, ceea ce nu va face în 4 ani colegul dvs de la primărie. Oamenii din sectorul 2, unde se află şi spitalul, dar şi cei din celelalte sectoare, tremură de frig în case pentru că dumneavoastră, cei din guvernarea PNL-USR Plus, nu investiţi în CET-uri, nu le reparaţi, nu le modernizaţi. CET-urile, Domnule ministru incompetent şi cinic, aparţin de ELCEN-adică de Guvern, prin Ministerul Energiei. Conduc Firea şi PSD ministerul energiei? Ce au făcut colegii dvs 1 an şi 3 luni? Va spun eu : NIMIC! (...)

Au ars 7 spitale sub dvs și Nelu Tătaru. 4 chiar în mandatul Dvs! Deci nu mai este o întâmplare! Aţi recunoscut public că abia acum aţi citit raportul privind tragedia de la Piatra Neamţ! Cât de superficial şi incompetent puteţi fi?? După tragedia de la Piatra Neamţ aţi cerut verificarea imediată de către guvern a tuturor secţiilor AŢI, a staţiilor de oxigen, pentru a preveni posibile cauze care ar putea duce la accidente, astfel încât să nu mai avem pierderi de vieţi omeneşti?”, mai scrie fostul primar general Gabriela Firea duminică pe Facebook.

Vlad Voiculescu a comentat după ce PSD i-a cerut demisia. Ministrul Sănătății spune că este „interesant” faptul că un partid precum PSD îi cere demisia după incendiul de la Institutul Matei Balş, pentru că problema legată de căldură „este la PSD”, pentu că Gabriela Firea a fost primar și „patru ani de zile nu s-a întâmplat nimic”, iar Adrian Streinu Cercel, în prezent senator PSD, a fost manager la „Balș” vreme de 28 de ani.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-31



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE