2024-04-25 18:29

Florin Cîțu și Ludovic Orban se CONTRAZIC din nou. Mărul discordiei: rectificarea bugetară

 |  20:02
Florin Cîțu și Ludovic Orban se CONTRAZIC din nou. Mărul discordiei: rectificarea bugetară

Se pare că fiecare temă pusă pe masa opiniei publice are, mai nou, două variante: cea a premierului și cea a liderului PNL, aflați în cursă pentru a obține șefia liberalilor în toamnă.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a semnat calendarul pentru adoptarea rectificării bugetare, iar în intervalul 16 - 20 august este estimată adoptarea ordonanţei privitoare la rectificarea bugetului de stat. 

„Am semnat calendarul pentru elaborarea proiectului rectificării bugetului de stat. În acest moment estimăm adoptarea Ordonanţei cu privire la rectificarea bugetului de stat în perioada de 16 -20 august”, a scris Florin Cîţu, luni pe Facebook. 

Cîțu a afirmat, luni, la întâlnirea cu primarii de municipii, că are nevoie e implicarea tuturor primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene pentru atragerea banilor din PNRR şi a celorlalte fonduri auropene. Totodată, şeful Guvernului a transmis că rectificarea bugetară nu va fi făcută la partid, pe criterii politice.

În schimb, liderul PNL Ludovic Orban spune că nu poate fi făcută rectificarea bugetară fără a exista consultări în coaliţie. El a adăugat că nu au fost discuţii pe acest subiect la întrunirea de luni de la Palatul Victoria, iar rectificarea bugetară va fi făcută cel mai probabil pe 15 august.

Tot luni, vicepremierul Dan Barna a precizat că va fi o discuţie în coaliţie privind rectificarea bugetară, iar resursele vor trebui alocate pe zona de dezvoltare şi investiţii deoarece creşterea economică din ultimele luni vine tocmai din faptul că Guvernul şi-a asumat o politică de investiţii foarte activă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE