2024-04-20 02:36

Florin Cîțu, o nouă declarație dură: Cred că domnul Orban a ales un mod foarte urât să iasă din politică

 |  09:28
Florin Cîțu, o nouă declarație dură: Cred că domnul Orban a ales un mod foarte urât să iasă din politică

Premierul Florin Cîțu a continuat războiul de la distanță cu Ludovic Orban, rivalul său politic la conducerea PNL, afirmând, joi seara, la TVR, că actualul lider liberal alege „un mod foarte urât de a ieși din politică” și poate își va asuma propriile declarații cu privire la demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților, dacă va pierde cursa electorală internă.

Întrebat despre faptul că Ludovic Orban a părut să dea de înțeles miercuri că ar putea să apară dezvăluiri incomode despre Dan Vîlceanu, premierul a răspuns: „Știți, pentru că probabil mă veți mai întreba despre declarațiile domnului Orban din ultima perioadă și n-aș vrea să le comentez, spun un singur lucru: M-am uitat în ultima perioadă la aceste declarații și cred că dl. Orban a ales un mod foarte urât să iasă din politică. Și în rest, n-aș mai vrea să comentez declarațiile domniei sale”.

Florin Cîțu a mai spus că își asumă responsabilitatea pentru propunerea lui Dan Vîlceanu la conducerea Ministerului Finanțelor în BPN, dar Biroul Politic Național al PNL este cel care l-a votat, cu un singur vot împotrivă.

„În statutul PNL scrie că miniștrii sunt votați de BPN, deci are susținerea PNL, dar da, eu îmi asum propunerea dlui Dan Vîlceanu”, a declarat Florin Cîțu, joi seara, la TVR.

Întrebat ce rol va avea Ludovic Orban în PNL, dacă va pierde funcția de lider al partidului, Florin Cîțu a reamintit că președinții de partid sunt membri în Biroul Executiv, cu drept de vot. Întrebat despre Camera Deputaților, Florin Cîțu a răspuns: „Am înțeles că a zis că-și dă demisia, nu mai știu, într-o emisiune de televiziune a zis că-și dă demisia dacă pierde, ceva de genul ăsta. Am auzit că a spus și că câștigătorul ia tot, a  făcut două declarații, așa le-am citit eu, nu știu”. Întrebat dacă se așteaptă ca Ludovic Orban să demisioneze de la Cameră, Florin Cîțu a punctat: „Nu știu, eu spun ce a spus, repet, chiar nu vreau să comentez, sunt declarațiile domniei sale, pe care, poate, și le asumă”.

Premierul a mai spus că pentru candidatura sa la Congres are susținerea a 36 de filiale ale partidului, ultimul sprijin venind de la Arad, joi seara, din partea organizației conduse de europarlamentarul Gheorghe Falcă.

Ludovic Orban și-a depus oficial, joi, candidatura pentru șefia partidului cu o moțiune conservatoare: „PNL să apere familia, credința și națiunea”. Florin Cîțu va face și el acest pas, de depunere a candidaturii, vineri.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE