2024-04-19 02:44

Florin Cîțu, mesaj ferm despre prețurile la energie: ”Nu trebuie să se ia niciun leu de la INVESTIȚII”

 |  13:26
Florin Cîțu, mesaj ferm despre prețurile la energie: ”Nu trebuie să se ia niciun leu de la INVESTIȚII”

Președintele PNL, Florin Cîțu transmite un mesaj ferm decidenților politici vis-a-vis de ajutorul pe care statul îl dă consumatorilor români.

„Trebuie să fie foarte clar că nu sunt de acord să depășim deficitul bugetar asumat anul acesta. Din contră, cred că trebuie să fim mult mai ambițioși pentru 2022, pentru că, altfel, vom avea o problemă cu inflația. Orice măsură trebuie să respecte principiul liberal de bază, trebuie să se aplice unitar tuturor participanților în economie, nu unui anumit sector pe care îl alege cineva nu știu pe ce criterii, și bineînțeles să nu se ia niciun leu de la investiții din buget. Banii de investiții nu se atinge nimeni de ei – din contră, trebuie să mai adaugăm să ajungem la 7%. Acestea sunt criteriile de la care pornim”, a declarat Florin Cîțu, conform B1tv.

Liberalul susține că nu dorește să se ajungă la „o competiție în spațiul public de declarații politice”.

„După aceea vom vedea ce soluții sunt, dar în acest moment nu a fost nicio soluție prezentată în coaliție. Ce e în spațiul public sunt din punctul meu de vedere declarații politice și, repet, eu nu vreau să începem o competiție în spațiul public de declarații politice, pentru că îmi este și mie foarte ușor să scriu pe Facebook tot felul de soluții”, a declarat președintele PNL.

Întrebat dacă PNL ar fi de acord cu reducerea TVA la energie și gaze sau chiar TVA zero pentru alimentele de bază, așa cum propunea PSD, Florin Cîțu a răspuns: „Întotdeauna, noi suntem de acord cu orice reducere a poverii fiscale pentru economie, dar, repet, condiția de bază este să poți să și faci acest lucru și să o aplici unitar. Nu sunt de acord să reduci TVA doar pentru un anumit sector, atunci creezi un avantaj necompetitiv, sau un avantaj necinstit, unui anumit sector versus altele în economie, și eu nu sunt de acord”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-17



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE