2024-04-24 23:37

Florin Cîțu critică proiectul pensiilor speciale: ”Facem doar așa, de MÂNTUIALĂ”

 |  19:05
Florin Cîțu critică proiectul pensiilor speciale: ”Facem doar așa, de MÂNTUIALĂ”

Senatorul PNL Florin Cîțu a declarat că sunt mai multe probleme cu proiectul de refomă a pensiilor speciale, existând șanse mari ca acesta să pice la controlul Curții Constituționale. În plus, măsurile nici nu aduc toate pensiile pe principiul contributivității, așa cum e normal și cum e prevăzut în PNRR.

„Aceste amendamente nu au trecut prin comisiile de buget-finanțe. Acest proiect de lege nu are și avizul Comisiei de buget-finanțe din Senat. Deși sunt modificări la Codul fiscal, deși în PNRR spune clar că trebuie scăzut impactul bugetar, suma pe care o cheltuim cu aceste pensii, acest proiect de lege nu a mai trecut pe la comisia avizatoare de buget-finanțe și s-a dus direct la raport pentru a fi votat mâine în plen.

Cred că e prima oară în istorie când se întâmplă așa ceva: modificări la Codul fiscal care se fac la alte comisii și ele nu au avizul (Comisiei de buget-finanțe). Faptul că nu mai e timp nu înseamnă că trebuie să facem lucrurile prost”, a declarat fostul premier.

Acesta a punctat apoi că impozitarea diferențiată ar putea fi declarată neconstituțională.

El a acuzat apoi faptul că lucrurile sunt făcute „pe genunchi și nu sunt transparente”.

„Nu ajungem la un principiu important, acela de a trece sistemul pe contributivitate. (…) Acel sistem de impozitare, e din punctul meu de vedere, neconstituțional. Deci suntem departe de o formă care să fie acceptată și așa cum o vrem noim româniim și tot nu înțeleg de ce ne grăbim și nu facem lucrurile transparent, ca să luăm odată banii ăia (din PNRR) și le facem doar așa, de mântuială. E un semn de întrebare foarte mare”, a mai declarat Florin Cîțu.

Marți, în comisiile de specialitate de la Senat, au fost adoptate mai multe amendamente la proiectul PSD – PNL – UDMR de reformare a pensiilor speciale. Toate amendamentele celor trei partide au trecut, cele ale USR fiind respinse în bloc.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-28

In legatura cu acest articol...

VIDEO Președintele Iohannis anunță ce se întâmplă cu PENSIILE

Reforma pensiilor speciale: Ce se limitează, cât IMPOZIT se aplică




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE