2024-04-23 22:49

Florin Cîțu: Bugetul pe 2021 va întârzia puțin. Este anul reformelor

 |  10:36
Florin Cîțu: Bugetul pe 2021 va întârzia puțin. Este anul reformelor

Premierul Florin Cîțu a anunțat luni că bugetul pe 2021 „va mai întârzia puțin”, precizând că anul acesta este anul reformelor.

„Bugetul pe 2021 întârzie puțin, pentru că eu am cerut un lucru foarte important și nu dau înapoi de la acest lucru. Subvențiile sau cheltuielile care se duc către anumite sectoare, anul acesta, trebuie să fie legate de reforme. Am spus foarte clar: nu se duce niciun ban către sector dacă nu văd aceste reforme. Aștept să văd reformele care vin, vom forța aceste reforme prin limitele din buget, dar este anul reformelor. Dacă nu facem acest lucru, vom continua să aruncăm bani buni în companii de stat care au doar pierderi și vor câștiga doar șmecherii. (...) Întârzie puțin, adică nu o să fie adoptat mâine în ședința de guvern”, a anunțat premierul.

În ceea ce privește spitalele regionale, Florin Cîțu susține că este dificil ca acestea să fie construite din fonduri europene, deoarece acestea se atrag cu foarte mare greutate.

„Pe fonduri europene durează să construiești. Spitalele regiomale durează. Trebuie să ne uităm la variante pe termen scurt: parteneriat public-privat. Anul acesta creștem investițiile în buget”, a spus Florin Cîțu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE