2021-08-01 10:50

Europarlamentarul LaszloTokes s-a recăsătorit, în Ungaria, într-o discreţie

 |  18:01
Europarlamentarul LaszloTokes s-a recăsătorit, în Ungaria, într-o discreţie

Episcopul reformat Laszlo Tokes s-a recăsătorit, sâmbătă, în Ungaria, cu o profesoară, Levay Tunde. Nunta din Ungaria s-a desfăşurat în cerc restrâns, cu discreţie, iar la eveniment au participat cei trei fraţi ai lui Tokes Laszlo, potrivit unor surse citate de presa maghiară, care a publicat luni această informaţie, preluată de Mediafax. Conform sursei citate, ceremonia a avut loc la Gomba, o localitate de lângă Monor, unde noua soţie a lui Tokes este profesoară de muzică.

Sursele citate menţionează că Levay Tunde, originară din zona Braşovului, este tot la a doua căsătorie, ea având doi copii cu primul ei soţ, jurnalistul Kristaly Lehel, de care a divorţat în decembrie. Nici Ács Miklós, preotul reformat din Gomba, nu a dorit să comenteze evenimentul. Szilagyi Zsolt, şeful de cabinet al lui Tokes, nu a dat detalii, spunând: "După câte ştiu, se va da un comunicat pe această temă".

Laszlo Tokes a divorţat în urmă cu doi ani. Procesul de divorţ intentat de soţia europarlamentarului Tokes Laszlo, Tokes Edith, s-a încheiat, în februarie 2011, la Judecătoria Oradea, magistraţii dispunând desfacerea căsătoriei din culpă comună, şi nu din culpa exclusivă a soţului, aşa cum ceruse femeia, aminteşte Mediafax. Potrivit sentinţei, odată cu pronunţarea divorţului, Tokes Edith şi-a reluat numele avut anterior căsătoriei, Joo.

“Terorizată şi traumatizată psihic”

În martie 2010, soţia europarlamentarului Tokes Laszlo a intentat divorţ la Judecătoria Oradea, iar în solicitarea depusă în instanţă arăta că este exclusiv vina soţului său, fost episcop reformat de Piatra Craiului, pe care îl acuza de infidelitate. În cererea de divorţ, Tokes Edith îşi acuza soţul, printre altele, de "nenumărate aventuri pe care le-a avut, unele de care ştiau şi colegii lui, din moment ce nu s-a sfiit să fie discret". Ea adăuga că, "dacă se impune", va dovedi aceste lucruri "cu martori sau înscrisuri: scrisori de dragoste, SMS-uri, notiţe".

Tokes Edith susţinea că în cei 25 de ani de căsătorie a fost "terorizată şi traumatizată psihic" de soţul său, care avea obiceiuri "absurde", între care şi acela de a comunica în scris cu familia. Potrivit cererii de divorţ, Tokes refuza să se afişeze cu soţia sa între prieteni, la dineuri ori petreceri.

"Nu mă invita la dineurile ori petrecerile private organizate de el la Budapesta şi la care îşi invita prietenii şi colegii, evitând să apară cu mine în cercuri de prieteni", susţinea femeia care, odată cu divorţul, cerea să îşi reia numele purtat anterior căsătoriei, Joo, dar şi obligarea europarlamentarului la plata unei pensii de întreţinere de o treime din venituri pentru cei doi copii care încă nu şi-au finalizat studiile. Cei doi au împreună trei copii: doi băieţi şi o fată.

Din luna septembrie 2010, la cererea părţilor, procesul a devenit secret. Totodată, la solicitarea judecătorului, avocaţii celor doi soţi au căzut de acord să păstreze confidenţialitatea probelor care au fost prezentate în cadrul dezbaterilor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2014-01-02

In legatura cu acest articol...

Tokes, apărat de maghiarii din SUA. Ghişe: Este încercarea unui organism la care Tokes are relaţii, astfel încât să nu îi fie retrasă decoraţia

Tokes aşteaptă decizia preşedintelui Băsescu în cazul retragerii Ordinului Steaua României

Eurodeputaţii unguri şi Ministerul Ungar de Externe îl apără pe Tokes

Consiliul de Onoare al Ordinului Steaua României a decis retragerea distincției acordată lui Laszlo Tokes
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE