2024-04-19 02:25

Emil Boc și-a ales favoritul: Florin Cîțu este viitorul României și al PNL!

 |  09:29
Emil Boc și-a ales favoritul: Florin Cîțu este viitorul României și al PNL!

Emil Boc consideră că Florin Cîțu este opțiunea cea mai bună pentru conducerea Partidului Național Liberal, iar în ceea ce privește un eventual tandem pe care să îl facă cu actualul premier la vârful PNL, primarul Clujului a declarat, miercuri seara, la Digi24, că nu o să se implice „mai mult decât îi permite funcția” actuală de edil.

Declarația vine în contextul în care Ludovic Orban și Florin Cîțu au intrat în competiție directă pentru șefia PNL.

Ludovic Orban deja și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat la conducerea liberalilor, iar prim-vicepreședintele Rareș Bogdan declarase că actualul lider PNL va avea „un contracandidat foarte puternic”.

Pe de altă parte, surse liberale spun că Florin Cîțu și Emil Boc ar fi avut mai multe întâlniri pentru a stabili un parteneriat în vederea unui eventual tandem la Congresul PNL din septembrie, însă nu era clar dacă Florin Cîțu va fi contracandidatul lui Ludovic Orban sau primarul Clujului, Emil Boc. Cert este că cei doi discută intens de câteva săptămâni despre un parteneriat pentru Congres, care ar putea să însemne o candidatură a lui Emil Boc pentru șefia partidului și a lui Cîțu pentru o poziție secundă, sau invers. 

Declarațiile pe care Emil Boc le-a făcut miercuri seara, la Digi24, par să nu mai lase loc de îndoială. Edilul de la Cluj i-a schițat un portret măgulitor actualului premier, subliniind că în opinia sa, ar trebui să candideze pentru șefia PNL și ar fi cel mai potrivit lider.

Emil Boc: „Mă bucur că avem un premier precum Florin Cîțu, care înțelege bine mecanismele economice”

„Avem nevoie de un guvern și de un președinte la PNL care să fie racordat la timpul prezent al României și al Europei. Dacă se adâncește în continuare pandemia, vom avea recesiune, dar dacă lucrurile merg așa cum arată acum, că ieșim treptat, dar sigur din pandemie, vom putea să reușim să evităm o recesiune economică și de aceea mă bucur că avem un premier precum Florin Cîțu, care înțelege bine mecanismele economice, înțelege bine că locul de muncă este cea mai bună formă de protecție socială, înțelege bine că avem nevoie de reformarea acestei țări cu măsuri concrete și este un om politic recent, venit în această sferă cu foarte multe gânduri pozitive și care își dedică energia pentru ceea ce înseamnă viitorul României”, a spus Emil Boc.

Întrebat dacă premierul Florin Cîțu ar trebui să candideze la șefia PNL, Emil Boc a răspuns: „Din punctul meu de vedere, cred că da, dar decizia îi aparține domnului prim-ministru. O competiție este binevenită în PNL, este un partid viu, un partid dinamic, are nevoie de a avea o confruntare ideologică, repet, care să unească, nu să dezbine, pe proiecte, pe propuneri, cei mai buni din PNL, astfel încât să formăm o echipă puternică pentru următoarele competiții politice”.

Rugat să-i compare în activitatea lor de prim-miniștri pe Ludovic Orban și Florin Cîțu, fostul premier Emil Boc a spus: „Premierul Orban și-a făcut datoria la momentul la care a fost premier. A dus țara printr-un moment greu, de criză sanitară, și a terminat în picioare această bătălie. (...) Florin Cîțu a preluat din mers ștafeta și confirmă în fiecare zi. Cred că acesta e marele avantaj al PNL, că are ocazia să aibă oameni care preiau ștafeta și duc ștafeta mai departe. Asta este viața politică: să ai în echipă întotdeauna oameni capabili să ducă și partidul, și România la nivelul următor. Din punctul meu de vedere, Florin Cîțu este viitorul României și al Partidului Liberal”.

Emil Boc: „Florin Cîțu este un om care poate să scoată ce este mai bun din România”

Întrebat dacă va face un tandem cu Florin Cîțu, așa cum se vehiculează pe surse, primarul Clujului a spus că după ce se va stabili data congresului și se vor anunța candidaturile, își va exprima și el opțiunea politică în interiorul partidului. Va fi o opține „care să țină cont de a scoate tot ce-i mai bun din PNL și de a ne putea prezenta în viitor cu o echipă politică credibilă în ochii românilor”, a precizat Boc.

Ar fi important pentru clujeni să vă implicați mai mult la vârful partidului? a mai fost întrebat Emil Boc la „Jurnalul de Seară” de la Digi24.

„Eu nu o să mă implic mai mult decât îmi permite funcția (de primar - n.r.), pentru că pentru mine prioritar a fost, este și rămâne Clujul. Clujul mi-a dat șansa să ajung și premier și să revin primar, Clujul mi-a dat șansa să fiu ceea ce sunt azi ca om politic și le datorez clujenilor acest lucru și muncesc de zi până noapte să nu-i dezamăgesc. Clujenii reprezintă pentru mine de departe cea mai importantă prioritate pe care o am”, a arătat Emil Boc.

„Dar, evident, nu sunt în afara unui partid politic și voi susține o echipă care să ducă și partidul, și România la nivelul următor. Florin Cîțu are multe argumente, nu știu dacă va candida sau nu, dar are multe argumente prin care poate duce și partidul, și România în Europa pe care ne-o dorim cu toții și de a aduce Europa mai mult la noi acasă, pentru că un proiect de țară major și în care crede și Florin Cîțu este să ne aducem românii acasă, pentru că resursa umană este cea mai importantă resursă a planetei (...) Oameni care să scoată ce-i mai bun dintr-o națiune sunt rari, or Florin Cîțu  este un om care poate să scoată ce este mai bun din România”, a punctat Emil Boc. El a adăugat că neueste interesat de funcții, pentru că le-a avut „pe toate”.

În prezent, edilul Clujului nu deține nicio funcție în PNL.

Emil Boc a explicat și de ce nu a apărut public la Cluj în compania președintelui partidului, Ludovic Orban, venit în vizită: s-a întâlnit cu el la Primărie, au vorbit despre PNRR și aspecte care țin de politica internă, dar la conferința de presă nu a fost, pentru că a era organizată de președintelele organizației PNL Cluj, împreună cu ministrul de interne, secretarul regional al organizației, și „nu avea de ce” să fie acolo.

Întrebat de ce, în schimb, s-a afișat alături de Florin Cîțu la București și dacă a vrut să transmită un mesaj, Emil Boc a spus că a participat la multe evenimente alături de Florin Cîțu și când acesta a venit la Cluj și că au avut multe discuții pe teme administrative. „Dl. președinte Orban este președinte la Camera Deputaților și mai puține lucruri sunt în legătură directă cu activitatea de primar”, a arătat Emil Boc.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE