2020-11-29 09:29

Dragnea, adus la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea de inculpat în dosarul Tel Drum

 |  11:00
Dragnea, adus la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea de inculpat în dosarul Tel Drum

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a ajuns la sediul DNA, unde va fi audiat în dosarul Tel Drum. Dragnea a fost adus cu o dubă de la penitenciarul Rahova, unde ispăşeşte în prezent condamnarea de 3 ani şi jumătate primită în dosarul angajărilor fictive de la DGAPSC Teleorman.

Liviu Dragnea a anunţat încă de joi, în cadrul unui interviu acordat fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, că a fost citat în dosarul Tel Drum, interviu difuzat de postul Realitatea Plus.

"Mâine (vineri - n.r.), sunt citat la DNA în dosarul cu Tel Drum, care, brusc, după 3 ani de zile, este pus din nou pe tapet, ce să vezi, cu puţin timp înainte de campania electorală. (...) Să se discute iar despre acest dosar în care, şi dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, sincer nu ştiu. Era vorba despre două drumuri făcute cu bani europeni. Am înţeles că ar fi rămas în dosar doar un singur drum, dar nu ştiu, probabil o să văd mâine. Drumurile există. Practic, eu sunt acuzat că în timpul mandatului meu s-au făcut două drumuri importante pentru judeţul ăla (...). Când am venit preşedinte de consiliu judeţean, acolo nu era niciun drum în firea lui (...) Deci, mâine o să fiu la DNA (...). Pe citaţie scrie că mă cheamă să-mi aducă la cunoştinţă calitatea de inculpat. Între timp, stând aici, probabil că am făcut ceva pe la garaj şi trebuie să fiu inculpat", a declarat Dragnea în cadrul interviului.

Pe 13 noiembrie 2017, DNA anunţa că Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în dosarul Tel Drum, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

DNA preciza că dosarul s-a constituit pe baza unei sesizări a Oficiului European Antifraudă (OLAF) transmise la 30 septembrie 2016, privind suspiciunea săvârşirii mai multor infracţiuni, între care obţinerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanţări din fonduri europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-06-26Parerea ta...

SORIN
26 Iun 2020

Cine a zis că Dragnea are numai defecte? Are și o calitate, cea de suspect.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE