2024-04-19 13:17

Documentele privind FALSIFICAREA datelor privind infectarările de dinainte de ALEGERI, depuse în Parlament

 |  19:26
Documentele privind FALSIFICAREA datelor privind infectarările de dinainte de ALEGERI, depuse în Parlament

Deputatul PSD, Mihai Fifor, anunță că social-democrații au pregătit documentele pentru comisia de anchetă privind măsluirea datelor pandemiei și acestea urmează să fie depuse la Parlament în cursul zilei de luni.

Deputatul PSD, Mihai Fifor, anunță, joi, că PSD a pregătit documentele pentru comisia de anchetă privind măsluirea datelor despre pandemie, după scandalul izbucnit între fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru și actualul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, conform Mediafax.

Documentele vor fi depuse luni în Parlament, pentru constituirea unei comisii de anchetă.

„Dezvăluirea făcută de ministrul USR-ist al Sănătății, Voiculescu, nu a fost un act de transparență, ci unul de șantaj împotriva PNL care vrea să-l demită din guvern. În Parlament, USR-PLUS va putea proba dacă e transparent sau nu. Un vot din partea lor împotriva comisiei de anchetă va arăta demagogia discursului despre transparență. După ce și-a atins obiectivul de a șantaja PNL, Voiculescu a încercat să facă pasul înapoi, susținând că „nu e nimic dramatic, în neregulă” despre cum s-a raportat anterior. Această explicație nu poate scuza acuzațiile formulate anterior. Nu e vorba de metode de calcul diferite, ale unor guverne diferite, cum susține acum Voiculescu”, scrie, joi, pe Facebook, Mihai Fifor.

Potrivit deputatului PSD, anterior pasului înapoi făcut de Vlad Voiculescu, acuzațiile au fost cât se poate de precise: „Guvernul Orban a omis deliberat date”.

„În aceste condiții, cei care au omis deliberat cele două zile din calculul incidenței au săvârșit infracțiunea incriminată de Codul Penal la art. 404, privind comunicarea de informații false care pun în pericol securitatea națională. Cei care au răspândit informațiile false sunt pasibili de pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani”, atrage atenția deputatul PSD, Mihai Fifor.

Violeta Alexandru (PNL) a spus că afirmaţii politice de genul „nu am încredere în cifrele cazurilor de COVID-19“ nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea. În replică, Vlad Voiculescu a afirmat că înainte de alegerile parlamentare, din calculul incidenţei la 14 zile, au fost „pierdute“ vreo două zile.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-25



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE