2022-01-21 02:08

DEZVĂLUIRI din ședința liderilor Coaliției cu Iohannis: ”Nu ne-am certat! E bine să existe un dialog”

 |  22:40
DEZVĂLUIRI din ședința liderilor Coaliției cu Iohannis: ”Nu ne-am certat! E bine să existe un dialog”

După ședința liderilor Coaliției de guvernare cu președintele Klaus Iohannis, la Vila Lac, Kelemen Hunor a dezvăluit care a fost tema și nota în care s-au purtat discuțiile.

„Nu ne-am certat. Adevărul este că nu ne-am certat. Lucrul cel mai important că în această perioadă vom avea foarte multe întâlniri în coaliţie. Vrem să avem buget până la sfârşitul anului şi vrem să avem discuţii, asta e normal, e firesc”, a declarat președintele UDMR, marți seară, la TVR.

Potrivit vicepremierului, clasa politică este într-un „cerc vicios” și, privind din afară, există impresia că „România nu poate fi guvernată stabil din punct de vedere politic”.

„Dacă te uiţi din afară, ai impresia că România nu poate fi guvernată stabil din punct de vedere politic. (…) Trebuie să rupem acest cerc vicios, trebuie să ieşim din acest cerc. Eram optimist, spuneam că va dura cu USR, uite că nu am avut dreptate. Acum sunt realist şi spun că dacă trecem această perioadă de un an de zile şi reuşim să creştem încrederea şi vom avea şi rezultate la guvernare (…) atunci sigur că vom ieşi din acest cerc vicios, pentru că au trecut din 2012, de când a picat guvernul Ungureanu, noi am avut 12-13 guverne, chiar cu premieri interimari, 14”, a adăugat Kelemen Hunor.

El a vorbit și despre discuțiile pe care le-a purtat coaliția cu Președintele României. Klaus Iohannis, spune Kelemen Hunor, a dorit să știe care sunt prioritățile în perioada următoare.

„Nu au fost discuţii nici prea aprofundate, nici discuţii lungi, dar probabil că astfel de întâlniri vom programa periodic. (…) E absolut firesc, pentru că în România (…) Preşedintele are anumite atribuţii constituţionale, e bine să existe un dialog. E bine să existe o discuţie politică. (..) Au fost discuţii legate de necesităţile, priorităţile populaţiei şi ce credem noi că trebuie făcut foarte rapid, am spus: bugetul, PNRR-ul”, a mai afirmat Kelemen Hunor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-07

In legatura cu acest articol...

CNSU a decis RELAXĂRILE pentru Sărbători. Se elimină restricțiile de circulație

NEÎNȚELEGERI asupra bugetului. Liderii Coaliției, chemați la ședință de președintele Iohannis

Salariile profesorilor: Ministrul Cîmpeanu face promisiuni, Florin Cîțu vrea PERFORMANȚĂ

Gică Popescu va fi CONSILIER pe probleme de sport și în Guvernul Ciucă

Parlamentul a decis! Anunț important pentru românii care locuiesc la bloc: Ce trebuie să faceți până la 31 dec. 2022
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE