2024-04-25 15:06

Deputații și senatorii dau în judecată statul pentru a-și cere PENSIILE speciale înapoi

 |  22:05
Deputații și senatorii dau în judecată statul pentru a-și cere PENSIILE speciale înapoi

Peste 120 de foști deputați și senatori îşi cer pensiile speciale înapoi, la două luni după ce au fost abrogate. Aceștia au depus acțiuni în instanță și au apelat la cei mai cotați avocați care să îi reprezinte în procesele deschise împotriva statului, potrivit G4Media.ro.

Este vorba despre 122 de foști parlamentari care își cer pensiile speciale înapoi, iar în ultimele două zile au fost depuse acțiuni în 20 de instanțe din țară.

Printre aceștia se numără Petre Daea, Nicolae Bacalbașa, Victor Socaciu, Anghel Stanciu, Ion Solcanu, Doru Ioan Tărăcilă, Victor Paul Dobre, Puiu Hasotti, Ion Ariton și Ioan Oltean.

Culmea, majoritatea reclamanţiilor sunt politicieni chiar din cele două formațiuni politice, PNL și PSD, care au votat la unison abrogarea pensiilor speciale.

„Erau un drept câștigat. Știu că trecem printr-o perioadă grea și aș fi acceptat diminuarea, dar nu desființarea”, a declarat fostul senator Ion Ariton. Întrebat despre cuantumul pensiei sale, Ariton a închis discuția.

Un document din Senat arată că, în februarie, pensia specială varia între 7.303 lei și 10.340 lei brut, iar statul plătea, pentru 827 de parlamentari, circa 12 milioane de euro pe an.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-15

In legatura cu acest articol...

Elena Udrea dezvăluie SECRETELE din spatele numirii Laurei Kovesi. Cum proceda Traian Băsescu

Liviu Dragnea cere ELIBERAREA condiționată din închisoare. Ce șanse are

Dacian Cioloș îi cere SOCOTEALĂ lui Florin Cîțu după demiterea lui Voiculescu: ”Fuge de această întrebare!”




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE