2020-10-20 12:38

Declarație politică de UNIRE a municipiului BUZĂU cu Republica MOLDOVA, votată de consilierii locali. Ce spune primarul orașului, cel care a venit cu ideea

 |  16:38
Declarație politică de UNIRE a municipiului BUZĂU cu Republica MOLDOVA, votată de consilierii locali. Ce spune primarul orașului, cel care a venit cu ideea

Cei 23 de consilieri locali din cadrul Consiliului Local Municipal Buzău au votat joi, în unanimitate, o declaraţie politică de unire cu Republica Moldova. Iniţiativa aparţine primarului municipiului Buzău, Constantin Toma (foto), care a precizat că este vorba de o "unire simbolică, fără efecte juridice".

"În anul sărbătoririi Centenarului României Mari, peste o sută de primari din Republica Moldova au declarat unirea cu România şi, de aceea, este o datorie de onoare să le răspundem printr-un gest similar, mai ales că preşedintele Consiliului de Miniştri de acum o sută de ani al României a fost un buzoian, Alexandru Marghiloman", a declarat, la finalul şedinţei extraordinare, primarul Constantin Toma, informează Agerpres. Potrivit sursei citate, unirea cu Basarabia de acum o sută de ani a fost realizată de elite cu sprijinul tuturor locuitorilor din fosta provincie românească. "De această dată, unirea se face de jos în sus şi am dorit să nu ratăm un moment istoric atât de important, căci mai devreme sau mai târziu unirea Republicii Moldova cu patria-mamă se va înfăptui", a mai declarat sursa citată. Constantin Toma a mai spus că pe 17 martie, la Sala Sporturilor din Buzău, va avea loc un concert de muzică populară românească intitulat "Din suflet românesc", un duplex Buzău-Chişinău, la care sunt aşteptaţi şi primarii unionişti din Republica Moldova.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2018-03-15Parerea ta...

VFD
15 Mar 2018

greu de crezut ca cu dodon si chiar cu autoritatile romane se va intampla acest lucru!ce e bine la aceasta unire este dezvoltarea sportului de performanta fiindca si noi ,si moldovenii sovieticiti au anumite atuuri;ce nu este bine e ca ne vor lipsii si noua,si lor cele 12 puncte ce se dau la "eurovision"(asa , la mica intelegere ;la fel ca tarile fostei "iugoslavii"fostei "urss"sau cele scandinave)!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE