2024-04-19 17:05

De Dragobete, relația din Coaliție e pusă la încercare! Cum se contrazic liderii politici pe tema REMANIERII miniștrilor

 |  20:44
De Dragobete, relația din Coaliție e pusă la încercare! Cum se contrazic liderii politici pe tema REMANIERII miniștrilor

La nici două luni de la preluarea guvernării, partidele din Coaliția de centru-dreapta nu se pot pune de acord cu privire la o temă importantă: cum și cine decide dacă miniștrii vor fi remaniați.

Vicepremierul Dan Barna a spus, la Digi24, că fiecare partid din coaliția de guvernare își evaluează propriii miniștri, iar o decizie privind remanierea unui membru din Cabinet nu va putea fi luată de premierul Florin Cîțu fără acordul USR-PLUS.

„Premierul poate să remanieze un ministru din partid, dar acest lucru presupune remanierea întregii coaliții. Nu există varianta în care premierul ia cu mâna un ministru de la noi fără acordul nostru. Nu există nici varianta ca eu, unul dintre liderii Coaliției, să facă acest lucru cu un ministru PNL. Restul sunt speculații, glume”, a spus vicepremierul USR-PLUS Dan Barna.

Declarația vicepremierului nu a rămas netaxată de premier:

"Ştiu că această discuţie este interesantă pentru dumneavoastră din alt punct de vedere. Eu respect Constituţia şi în Constituţie spune foarte clar cum se face o remaniere. Restul, discuţii politice, ce se întâmplă în spate asta este altceva. Dar atributul remanierii şi aşa cum spune Constituţia... În momentul în care se ia o decizie, este doar decizia premierului şi are ultima decizie. În rest, discuţii putem să avem şi vom avea discuţii tot timpul. Eu doar vorbesc despre Constituție şi despre atribuţiile fiecărei persoane în Guvernul României", a răspuns premierul Florin Cîțu.

La rândul său, Liderul PNL, Ludovic Orban spune că demiterea unui ministru se face la propunerea premierului prin decizia președintelui:

„Dacă vă interesează acest subiect, citiți Constituția. Știți foarte bine care e procedura. Procedura spune că mandatul unui ministru încetează prin demisie, prin, Doamne ferește!, deces sau prin demitere. Demiterea se face la propunerea premierului, prin decizia președintelui. Noi ne dorim ca fiecare ministru să aibă performanță, să nu fie necesară remanierea niciunui ministru”, a spus președintele PNL, Ludovic Orban.

Și Rareș Bogdan a intervenit în acest scandal:

”Premierul are o țară. Are în spatele lui votul popular dat președintelui României, care îl sprijină total, și voturile primite de PNL la aceste alegeri. Tot PNL-ul, plus președintele României, se află în spatele premierului. Premierul nu trebuie să aibă decât viziune, și o are, și dorința de a face reforme. Și dorește să facă. Cine nu dorește cu adevărat să reformeze România și nu înțelege că România are nevoie de reforme va intra în coliziune cu cei care doresc asta. Și cu premierul, și cu mine, și cu președintele, sunt absolut convins. Eu sunt total convins că colegii noștri de coaliție vor dori și au venit la putere alături de noi pentru a face reformele necesare pentru această țară. Deocamdată nu se pune problema ca un ministru să fie schimbat. Eu pot să vă spun că ieri am fost la Florin Cîțu și am stat de vorbă cu el mai mult și vreau să vă spun că are niște idei ambițioase și un plan de reformă extrem, extrem de ambițios și de bine stabilit și sunt convins că colegii noștri din USR îl vor susține. Florin Cîțu se impune și sunt convins că va fi un premier la fel de puternic ca cei mai importanți trei premieri pe care i-a avut România în ultimii 30 de ani”, a declarat Rareș Bogdan la RomâniaTv.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-24



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri



PUBLICITATE





PUBLICITATE