2024-04-20 08:07

Dan Barna, vești îngrijorătoare despre PENSII: ”Sistemul nu va mai sustenabil”

 |  17:24
Dan Barna, vești îngrijorătoare despre PENSII: ”Sistemul nu va mai sustenabil”

Dan Barna face o previziune extrem de îngrijorătoare. El a anunțat că, în doar 8 ani, sistemul de pensii din România nu va mai fi sustenabil.

„Ceea ce există în programul ce va fi transmis Comisiei Europene este un angajament foarte clar al României în ceea ce privește reglementarea unei noi legi a pensiilor. Așa cum este reglementat în momentul de față, este foarte clar că, în 7-8 ani, sistemul de pensii nu va mai fi sustenabil pentru că acele generații consistente ies la pensie iar numărul de persoane din generațiile ulterioare este din ce în ce mai scăzut. Este clar că sistemul nu mai poate fi sustenabil pe actuala structură”, a afirmat Dan Barna la o televiziune de știri.

„Este necesară o reformă a pensiilor. Cum arată această reformă, cum arată acest sistem prin care echilibrăm pensiile în România este subiectul discuțiilor. Evident se discută toate scenariile. Nu s-a luat încă o decizie și nu avem o decizie asumată în momentul acesta, tocmai de aceea nu spun că se va face într-un fel sau altul.

Este foarte clar că până în 2026 trebuie să avem o reglementare în care vârsta de pensionare să fie legată de ceea ce înseamnă speranța de viață”, a mai adăugat Dan Barna. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-27



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE