2024-04-25 12:14

Dan Barna, noi CRITICI împotriva premierului Orban: ”A fost un lucru pur și simplu GREȘIT”

 |  21:50
Dan Barna, noi CRITICI împotriva premierului Orban: ”A fost un lucru pur și simplu GREȘIT”

Președintele USR-PLUS, Dan Barna a ținut să critice din nou PNL și pe Ludovic Orban după ce aceștia i-au acuzat pe USR-iști că au votat pentru instalarea lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ.

„Acolo, lucrurile s-au clarificat foarte limpede și s-a văzut că de câte ori se încearcă o fumigenă dintr-aceasta se întoarce în față. Adică, într-adevăr, ceea ce a făcut atunci premierul Orban a fost un lucru pur și simplu greșit”.

Întrebat ce a făcut „greșit” premierul Ludovic Orban, Dan Barna a răspuns: „Faptul că a colportat o informație falsă. Domnul Orban știa foarte bine că nu USR votase cu Florin Iordache. Informația era foarte clară și o deținea. Faptul că a încercat să lanseze în spațiul public acest dubiu evident că a fost clarificat în două zile și reacția și a mediului online, și a cetățenilor a fost una pe măsură. Mesajul pe care l-au dat colegii mei, lider de grup Cătălin Drulă, a fost exact în această logică. Cu această tipologie de premier noi nu vom putea colabora după alegeri. Astfel trebuie înțelese lucrurile și aici nu e niciun echivoc, și susțin pozițiile colegilor mei. Pentru că ori ne respectăm cuvântul și folosim adevărul ca resursă de a construi... pentru că dacă încercăm mereu să dăm și această ciupeală la prosteală, nu putem construi credibilitate. Or, ca să ai o bună guvernare, pe care noi o avem ca program în perioada următoare, așteptăm o loialitate pe care noi am oferit-o tot timpul. Pentru că USR niciodată n-a inventat o minciună de genul celei care ne-a fost nouă servită în acele zile, cum că noi l-am fi votat pe Florin Iordache, ca să fiu foarte clar. Acela a fost un element care a adus multă tensiune ne-necesară în relația cu PNL” a precizat liderul USR pentru B1tv.

Florin Iordache (PSD) a fost numit președinte al Consiliului Legislativ, în timp ce George Edward Dircă (USR) a fost numit președinte al Secției de evidență oficială a legislației și documentare a Consiliului Legislativ. După votul din Parlament, premierul Ludovic Orban declara că din analizarea rezultatelor reiese că USR a votat pentru Florin Iordache. 

 „După cum arată rezultatele, nu există altă posibilitate. Dacă ne uităm la voturile lui Iordache și la voturile candidatului USR la vicepreședintele Consiliului Legislativ, asta e concluzia care se poate trage”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-27



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE