2022-08-14 09:31

Dan Barna anunță începerea procedurilor pentru ELIMINAREA pensiilor speciale

 |  16:39
Dan Barna anunță începerea procedurilor pentru ELIMINAREA pensiilor speciale

După ședința de la Cotroceni pe care președintele Klaus Iohannis a avut-o, luni, cu liderii coaliției, vicepremierul Dan Barna a declarat că a fost agreat ca proiectul de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari să fie introdus pe ordinea de zi a plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului și votat, cel mai probabil, miercuri.

Dan Barna a mai precizat că, în urma deciziilor CCR, trebuie modificată câte o lege pentru fiecare categorie beneficiară, ținând cont și de deciziile anterioare ale Curții. În acest sens, o comisie va analiza această situație.

”S-a mai discutat despre tema atât de importantă, cea legată de pensiile speciale ale parlamentarilor. Va fi pe agenda Birourilor Permanente Reunite de mâine dimineață, astfel încât miercuri, când va fi plenul reunit, să o avem pe ordinea de zi și astfel să votăm eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Este o primă obligație morală pe care ne-am asumat-o și pe care o vom duce la îndeplinire”, a declarat Dan Barna.

La începutul lunii februarie, Dan Barna preciza că va fi modificat statutul senatorilor și deputaților în acest sens în cadrul unei ședințe comune a forului legislativ.

”Poziţia noastră consecventă este că ar trebui ca toate pensiile speciale să fie desfiinţate. Aceasta este însă o abordare nearealistă. S-a încercat şi anul trecut de câteva ori, teatral de către vechiul Parlament, ştiindu-se clar că iniţiativa e neconstituţională. Abordarea noastră este cea raţională şi pragmatic realizabilă. Respectiv, pensiile speciale ale parlamentarilor ne dorim ca în următoarele săptămâni, săptămâna asta, săptămâna viitoare să ajungem la plen comun şi să eliminăm pensiile speciale ale parlamentarilor, pentru că acest lucru se poate face. Nu are probleme de constituţionalitate. E foarte clar, modificăm regulamentul parlamentarilor”, a declarat Barna într-o intervenție la Digi24.

Totodată, vicepremierul a mai spus că, în cazul pensiilor speciale pentru  primari, este nevoie de schimbarea Codului administrativ: 

”În egală măsură vorbim de pensiile speciale pentru primari, care au fost prorogate încă un an. Anul acesta intenţionăm şi vom modifica Codul administrativ astfel încât să abrogăm prevederea respectivă, să fie foarte clar. Nu există un beneficiu al calităţii de primar îndreptăţirea la o pensie specială. Contributivitatea e suficientă”, a mai adăugat el.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-15

In legatura cu acest articol...

De AZI se aplică noi condiții de intrare în Regatul Unit: sunt obligatorii două teste PCR

A fost deschis centrul de VACCINARE ANTI-COVID de la Circul Metropolitan din Capitală

Nicușor Dan dezvăluie: ”Încă plătim DATORII de acum doi ani”

TENSIUNI legate de buget în coaliție. Președintele Klaus Iohannis intervine
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE