2024-04-24 22:52

Dan Barna a RĂBUFNIT după scandalul din Guvern: ”NU vă jucați cu USR PLUS!”

 |  15:45
Dan Barna a RĂBUFNIT după scandalul din Guvern: ”NU vă jucați cu USR PLUS!”

Vicepremierul Dan Barna a afirmat, referitor la încercarea de a introduce pe ordinea de zi suplimentară a proiectului de OUG privind programul de investiţii Anghel Saligny a fost o surpriză. El a mai spus că toate opţiunile sunt pe masă pentru USR PLUS, inclusiv varianta unei moţiuni de cenzură. „Nu vă jucaţi cu USR PLUS”, a mai transmis Barna, care a adăugat că a fost încălcat protocolul de guvernare între cele trei partide ale coaliţiei.

„Nici nu am apucat bine sâmbătă să spun în discursul meu pentru candidaţia la USR PLUS – nu vă jucaţi cu USR PLUS şi am văzut azi în şedinţa de Guvern, deşi am convenit că vom continua discuţiile pe PNDL 3, am constatat îna ceastă şedinţă de Guvern, unde la pregătitoare nu exista, că pe lista suplimentară a fost introdus la surpriză acest proiect privind programul Anghel Saligny. Este o încălcare a protocolului de guvernare. Un articol din protocolul de guvernare spune aşa - agenda Guvernului şi procesul de prioritazare al actelor normative va fi decis de premier împreună cu vicepremierii. Ce spune acest articol? Spune foarte simplu că guvernarea se face în coaliţie. Surprize ca cea de astăzi sunt de neacceptat pentru USR PLUS. Am avut acum câteva minute o discuţie cu colegii mei şi cei din conducerea USR PLUS şi pentru noi toate opţiunile sunt pe masă. Vom vedea cum evolua discuţiile la şedinţa din această seară. USR PLUS nu e împotriva dezvoltării locale, însă PNDL cum e prezentat în acest moment e ca primele două din perioada Liviu Dragnea”, a afirmat miercuri Dan Barna.

„Noi am propus nişte amendamente la OUG respectivă pentru a avea criterii foarte clare despre cum sunt alocaţi aceşti bani şi să nu mai fie alocaţi discreţionar politic. Avem această probleme de funcţionare a coaliţiei şi de credibilitate şi am transmis premierului ca această coaliţie să funcţioneze pe dialog”, a completat vicepremierul.

Întrebat cum a fost dialogul în şedinţa de Guvern cu premierul Florin Cîţu, Barna a replicat: „Discuţiile private sunt discuţii private”.

„Acest subiect nu a fost adoptat în cadrul şedinţei de Guvern, pentru că acea secţiune din şedinţa de Guvern a fost suspendată pentru această seară. La momentul dimineţii nu erau transmise avize nici de la Ministerul Justiţiei şi Ministerul Transporturilor. Sunt multe teme asupra cărora şi asta spune şi protocolul, dacă partenerii nu ajung la un acord, nu forţăm. Există un cost politic dacă adoptăm”, a completat co-preşedintele USR PLUS.

El a mai spus că Biroul Politic Naţional al USR PLUS se va reuni după şedinţa de Guvern de la ora 19.00.

„Avem şi o şedinţă a Biroului Politic Naţional pentru a lua decizii, după şedinţa de Guvern din această seară şi vom discuta în funcţie de cum decurge şedinţa Executivului. Nu vă jucaţi cu USR PLUS. Suntem aici să guvernăm. Nu plecăm acasă. Nu ne dăm bătuţi, pentru că avem un electorat care ne-a ales”, a mai explicat Barna. 

Chestionat dacă mai e luată în calcul de USR PLUS depunerea unei moţiuni de cenzură, dacă premierul insistă cu adoptare proiectului în forma iniţială privind programul Anghel Saligny, Dan Barna a răspuns: „Exact aceasta a fost discuţia cu colegii parlamentari. Toate opţiunile sunt pe masă şi literal toate opţiunile sunt pe masă”. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-01

In legatura cu acest articol...

Președintele Klaus Iohannis, declarație în plin scandal în Coaliție

UPDATE. SCANDAL în Guvern: USR PLUS amenință cu ieșirea de la guvernare. Reacția premierului Cîțu




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE