2024-04-23 15:03

Dacian Cioloș, primul mesaj ca președinte al USR PLUS pentru PNL: ”Toate variantele sunt pe masă, mai puțin premierul Cîțu”

 |  22:33
Dacian Cioloș, primul mesaj ca președinte al USR PLUS pentru PNL: ”Toate variantele sunt pe masă, mai puțin premierul Cîțu”

Președintele ales al USR PLUS, Dacian Cioloș, a declarat, după anunțul victoriei sale în alegerile interne, că după ce va fi ales noul Birou Național al formațiunii politice va putea stabili strategia de negociere de după moțiunea de cenzură. El exclude în continuare cooperarea cu premierul Florin Cîțu și spune că „toate variantele sunt pe masă”. Totodată, Cioloș nu vrea să ocupe o funcție în Guvern, spunând că se va ocupa de partid.

Noul președinte USR PLUS spune că Biroul Național va decide poziția de negociere pe care o va avea formațiunea după moțiunea de cenzură.

„Știți care a fost poziția USR PLUS de până acum. Nu cred că această poziție se va schimba. Putem intra într-un guvern de coaliție cu PNL și cu UDMR dacă avem un premier cu care putem lucra și în niciun caz acel premier nu poate să fie Florin Cîțu. Deocamdată nu e clar ce-și dorește PNL.

Mâine alegem noul Birou Național. După ce avem o primă discuție în Biroul Național, avem ce să discutăm. În primul rând așteptăm rezultatul moțiunii de cenzură”, a afirmat, vineri seara, Dacian Cioloș.

Acesta a spus că va renunța la poziția de președinte al grupului european RENEW Europe din Parlamentul European.

Totodată, Cioloș a precizat că între alegeri anticipate și a-l susține din nou pe premierul Florin Cîțu, nu optează pentru „niciuna”.

„Vom vedea la momentul respectiv care sunt argumentele și situația. Toate variantele sunt pe masă, în afară de aceea de a-l susține pe premierul Florin Cîțu”, a continuat acesta.

Dacian Cioloș a afirmat că nu-și dorește să intre în Guvern. „Vreau să mă ocup de partid. Vom vedea cine va intra în Guvern la momentul respectiv”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE